More

    ASALT la alimente GRATUITE. VEZI condiţiile în care pot fi PRIMITE

    1

    Peste 300 de sătmăreni s-au adunat azi la depozitul de pe aleea Jiului pentru a-şi ridica alimentele comunitare, fiind prima zi de distribuire a acestira în municipiul Satu Mare. Pentru a evita aglomeraţia, reprezentanţii SPAS au emis 200 de numere de ordine în ordinea sosirii acestora, ceilalţi fiind sfătuiţi să revină a doua zi. Distribuirea alimentelor se face destul de rapede, reprezentanţii SPAS fiind ajutaţi de patru tineri de la adăpostul de noapte.

    Spre deosebire de alţi ani, pentru a fi evitată aglomeraţia, reprezentanţii SPAS au eliberat azi dimineaţă 200 de numere de ordine care au fost distribuite dimineaţă, ceilalţi potenţiali beneficiari fiind îndrumaţi să revină într-o altă zi. Distribuirea alimentelor comunitare se face destul de repede, astfel că între orele 8.30 şi 11.30 fiind distribuite pachete pentru circa 80 de beneficiari. În incinta depozitului erau lăsaţi să intre doar câte trei-patru persoane care erau căutate pe listele transmise de Consiliul Judeţean, iar reprezentanţii SPAS verificau documentele justificative. Poliţia locală şi o firmă de pază asigurau odinea la intrare în depozit. Odată intraţi şi verificaţi, beneficiarii alimentelor comunitare erau ajutaţi pentru a-şi face pachetele de patru tineri de la adăpostul de noapte.

    Printre beneficiarii care stăteau la rând au fost şi unii nemulţumiţi care nu au reuşit să intre în posesia unui număr de ordine. Aceştia sunt sfătuiţi să vină înainte de ora 7.00 la depozitul de pe aleea Jiului pentru a putea intra în posesia unui număr de ordine pe baza căruia să-şi poată ridica alimentele comunitare. Reprezentanţii SPAS au mai precizat că, în cazul în care primii 200 de beneficiari au reuşit să-şi ridice alimentele înainte de ora 14.00, vor fi preluaţi şi alţii dacă mai sunt la rând. Distribuirea alimentelor comunitare se face zilnic între orele 8.30 şi 14.00, cu excepţia zilei de vineri când distribuirea alimentelor va avea loc între orele 8.30 şi 13.00.

    Potrivit şefului Serviciului Asistenţă Socială din cadrul SPAS Satu Mare, Adrian Bălaj, pentru acest an sunt înregistraţi 6.741 de posibili beneficiari, potrivit listelor elaborate de Consiliul Judeţean Satu Mare. Cei care Aceştia vor primi 15 kg de făină albă, 8 kg de făină de mălai, 500 g paste făinoase, 5 litri de ulei, 800 g de pastă de roşii, 400 g de zacuscă, 900 g de conservă de porc (trei bucăţi) şi 2 kg de zahăr, în total 32,6 kg.

    Totodată, Adrian Bălaj i-a atenţionat pe cei care nu se regăsesc pe liste să se adreseze AJOFM pentru a fi luaţi în evidenţe, urmând a intra în posesia alimentelor în cursul lunii ianuare. Acţiunea de distribuire a acestor alimente va dura până ce toţi beneficiari vor intra în posesia lor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE