More  Au încercat să mituiască polițiștii cu 3.000 de euro

  Inculpatul Teglaş Viorel a încărcat în autoutilitară, din depozit 4 paleţi de cupru, având greutatea de 7415 kg şi valorând 216.992,56 lei. Pe avizul de însoţire a mărfii adus de inculpatul Gabrian Iancu, Teglaş Viorel a făcut menţiunea ”Marfa se refuză. Nu are destinaţia corectă”, apoi a aplicat ştampila UT 95 Jibou. Cei trei au plecat cu autoutilitara, dar au fost opriţi de un echipaj de poliţie, cărora inculpatul Gabrian Iancu le-a prezentat avizul completat de Teglaş Viorel. În cursul verificărilor avizului şi a mărfii, aflând despre cele întâmplate, învinuitul Paşcalău Marin Florin, a luat legătura cu învinuitul Boie Radu, din Jibou, întrebându-l dacă îi cunoaşte pe poliţişti şi rugându-l să discute cu aceştia şi să le promită bani, pentru a nu confisca transportul. Boie Radu a şi transmis această promisiune unuia dintre lucrătorii de poliţie. Între timp, inculpaţii Gabrian au făcut diferite promisiuni celuilalt lucrător de poliţie.
  Văzând aceste promisiuni, cei doi poliţişti au sesizat DGA Sălaj. A fost organizat flagrantul, iar în cursul continuării declaraţiilor, inculpaţii Gabrian au reiterat promisiunile anterioare, toate acestea culminând cu promisiunea şi oferirea sumei de 3.000 euro.
  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE