More


  Aviaţia militară israeliană a atacat poziţii pe teritoriul Siriei

  =

  arc

  Aviaţia militară israeliană a efectuat două raiduri pe teritoriul Siriei, în regiunea Damasc şi în provincia Latakia, afirmă un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama, citat de CNN.

  Un oficial din cadrul Administraţiei Barack Obama a declarat pentru CNN că avioane militare israeliene au atacat o bază militară din portul sirian Latakia.

  Potrivit oficialului citat, raidul aerian a vizat rachete şi alte echipamente militare care, potrivit Israelului, urmau să fie transferate mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliată cu regimul Bashar al-Assad. Oficialul american a preferat să rămână anonim.

  Atacul nu a fost confirmat de Guvernul israelian.

  Postul tv Al-Arabiya a relatat că aviaţia militară israeliană a atacat două poziţii din Siria în cursul nopţii de miercuri spre joi – în oraşul-port Latakia şi în Damasc.

  Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img