More  Baiatul care fuma 40 de tigari pe zi la 2 ani s-a lasat de tutun

  l88i7tsr

  Copilul in varsta de doi ani, din Indonezia, care a facut inconjurul presei internationale acum doi ani, pentru ca fuma 40 de tigari pe zi, s-a lasat de fumat, insa a devenit dependent de mancare, relateaza Daily Mail.

  Ardi Rizal, in varsta de doi ani, din Sumatra de Sud, a creat controverse in intreaga lume la inceputul lui 2010, cand s-a aflat ca fumeaza 40 de tigari pe zi.

  Copilul a fost plasat, atunci, in custodia statului, dupa ce a aparut pe internet o inregistrare video in care acesta fuma. Parintii copilului au spus ca acesta plangea si devenea isteric daca nu ii dadeau tigari.

  La cateva luni dupa izbucnirea scandalului, copilul a urmat un program de reabilitare de 30 de zile, relateaza CNN. Potrivit autoritatilor pentru protectia copilului, baiatul s-a oprit din fumat si nu mai cere tigari.

  Ardi Rizal

  Baietelul, acum in varsta de 5 ani, a lasat o dependenta pentru alta: nu se poate opri din mancat, sustine Daily Mail.

  O serie de documentare care il au in centru pe Ardi Rizal arata ca baiatul, desi s-a lasat de fumat, ramane in continuare cu sanatatea in pericol.

  Mama lui Diana, in varsta de 28 de ani, a explicat ca strainii ii ofereau tigari copilului pe strada dupa ce viciul sau a devenit cunoscut.

  Ardi Rizal

  Ardi cantareste 25 de kilograme, mult peste cat este normal pentru un copil de varsta lui, spun doctorii care au avertizat-o pe mama sa-l puna la diete.

  Familia l-a dus si la un nutritionist pentru ca Ardi sa inceapa sa manance mai sanatos.

  Nicotina poate mari cantitatea de hormoni endocrini din organism. Aceasta afectiune poate crea rezistenta la insulina. Sangele nu va mai putea sa separe glucoza din mancare. Din aceasta cauza Ardi va deveni din ce in ce mai gras” a explicat un nutritionist.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE