More  Cămătarul Nicolae Bogdan şi-a omorât soţia în bătaie

  - Advertisement -

  mascati2

  Clanul ţigănesc Bogdan domină de câţiva ani buni activităţile de cămătărie şi de contrabandă cu ţigări din municipiul Satu Mare. Unul dintre membrii clanului, Nicolae Bogdan, arestat luna trecută pentru cămătărie şi şantaj, şi-a omorât în bătaie soţia. Poate că femeia ar mai fi trăit şi acum, dacă Tribunalul Satu Mare nu ar fi înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a nu părăsi localitatea. O altă ramură a clanului, condusă de Petru Bogdan, care este văr cu Nicolae Bogdan, controlează comerţul cu ţigări de contrabandă în zona Pieţei Someş. Şi această ramură a familiei Bogdan a avut, de-a lungul timpului, numeroase probleme cu legea.

  Dacă rămânea în arest, soţia n-ar fi murit
  O femeie de 45 de ani, din Satu Mare, agresată de soţul său, a ajuns la spital cu grave leziuni la cap. A fost transportată ulterior la Spitalul Judeţean Baia Mare, însă femeia a decedat. În urma verificărilor efectuate, a reieşit că femeia este soţia interlopului Nicolae Bogdan, unul dintre liderii clanului Bogdan, o grupare infracţională implicată în cămătărie, contrabandă cu ţigări şi alte activităţi ilegale. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au preluat ancheta în acest caz şi l-au reţinut pe Nicolae Bogdan, în vârstă de 48 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, la începutul acestei săptămâni, în cursul nopţii de luni spre marţi, între cei doi soţi a intervenit un conflict, suspectul, pe fondul consumului de alcool, lovindu-şi cu pumnii soţia. În urma agresiunii, femeia a căzut în faţa scărilor din locuinţă şi s-a lovit la cap, ajungând la spital în comă. “Femeia a ajuns la noi, la Unitatea de Primiri Urgenţe, la puţin timp după miezul nopţii, în stare comatoasă. După investigaţiile efectuate, radiografie şi tomografie computerizată, s-a constatat că are un hematom fronto-parietal şi o hemoragie internă. Dat fiind starea ei gravă, s-a luat legătura cu Spitalul din Baia Mare şi în decurs de două-trei ore a fost transportată de la noi în judeţul vecin”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian. Soţia lui Nicolae Bogdan a fost transportată la Spitalul Judeţean Baia Mare, însă leziunile suferite au fost de o asemenea gravitate încât după numai două zile femeia a decedat, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.
  Iniţial, suspectul s-a sustras urmăririi penale, însă acesta a fost depistat şi reţinut joi dimineaţa de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului. În cursul zilei de ieri, Nicolae Bogdan a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Satu Mare. Magistraţii Tribunalului Satu Mare au emis ieri un mandat de arestare pe 29 de zile pe numele cămătarului Bogdan.

  Arestat pentru şantaj de Judecătorie, eliberat de Tribunal
  Interlopul Nicolae Bogdan a fost arestat în octombrie pentru cămătărie şi şantaj. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, în colaborare cu luptătorii din cadrul SAS şi cu aportul de specialitate şi informativ al Compartimentului de Operaţiuni Speciale Satu Mare şi al DIPI au destructurat la începutul lunii octombrie o grupare infracţională specializată în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie, compusă din patru membri. Este vorba de Nicolae Bogdan, recidivist, Istvan Artur Vadasz, recidivist, Iuliana Vadasz şi Ilona M., toţi din Satu Mare.
  La domiciliile celor patru inculpaţi au fost efectuate percheziţii domiciliare fiind găsite înscrisuri, sume de bani, arme albe şi un pistol cu aer comprimat care erau folosite la intimidarea victimelor. Cei patru inculpaţi au fost cercetaţi în stare de reţinere pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie, iar ulterior trei dintre aceştia au fost arestaţi preventiv. Inculpaţii acordau împrumuturi cu dobânda între 10% şi 100% pe lună, iar ulterior procedau la ameninţarea şi şantajarea persoanelor împrumutate pentru recuperarea banilor împrumutaţi şi a dobânzilor aferente.
  Dacă autorităţile statului ar fi fost mai ferme cu interlopul Nicolae Bogdan, cercetându-l în stare de arest, tragedia ar fi putut fi evitată, iar soţia acestuia ar trăi în continuare. Magistraţii Judecătoriei Satu Mare au emis mandat de arestare pe numele lui, însă Tribunalul Satu Mare a respins propunerea de arestare preventivă, aplicându-i lui Nicolae Bogdan şi complicilor săi Istvan Artur Vadasz şi Iuliana Vadasz doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

  Ramură a clanului axată pe contrabandă
  Un alt membru al clanului este Petru Bogdan, verişor cu interlopul care şi-a omorât soţia în bătaie. Potrivit poliţiştilor sătmăreni, Petru Bogdan conduce gruparea care se ocupă cu comercializarea ţigărilor ucrainene de contrabandă în zona Pieţei Someş. În martie 2010, Petru Bogdan a înjurat un poliţist chemat să aplaneze un scandal provocat de acesta, iar fiul său, care se numeşte tot Petru Bogdan, a încercat să-l calce cu maşina pe poliţistul care îi încătuşase tatăl. Agentul de poliţie a fost obligat să tragă un foc de armă în plan vertical şi să îndrepte arma spre şofer pentru a-l determina să oprească maşina. Interesant este faptul că liderul grupării, Petru Bogdan, s-a lăudat atunci cu numeroasele sale pile din poliţie şi justiţie. Deşi tatăl a fost acuzat de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, iar fiul de ultraj, după câteva zile de arest, magistraţii au dispus ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate. Cu un tupeu ieşit din comun, cei doi şi-au permis inclusiv să-i ameninţe cu plângeri penale pe poliţiştii şi procurorii care i-au anchetat.
  Rafael Bogdan, şi acesta fiu al lui Petru Bogdan, este un alt membru al clanului faţă de care justiţia sătmăreană s-a comportat cu mănuşi. O minoră în vârstă de 16 ani a fost bătută şi violată în 2011 de Rafael Bogdan şi alţi trei complici ai săi, Ionuţ Popa, Andreas Horvath şi George Zabişan. Deşi cei patru tineri şi-au recunoscut faptele, magistraţii Judecătoriei Satu Mare au refuzat să elibereze mandate de arestare preventivă pe numele lor. Considerând că violatorii nu constituie pericol social, le-au aplicat doar interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei sătmărene, Rafael Bogdan a ieşit de curând de după gratii, după ce a executat o pedeapsă de un an şi jumătate în închisoare.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts