More  Consilierii județeni sălăjeni nu doresc referendum pe tema regionalizării

  Consilierii judeţeni ai Consiliului Județean Sălaj au respins, în cadrul şedinţei de marți a Consiliului Judeţean Sălaj, iniţiativa cetăţenească privind organizarea unui referendum pe tema regionalizării. Supus votului, demersul inițiat de UDMR Sălaj a avut doar 7 voturi pentru (toți consilierii UDMR Sălaj din cadrul CJ Sălaj), restul de 22 de consilieri prezenţi fiind împotriva lui.

  Iniţiativa cetățenească, pusă pe ordinea de zi în cadrul ședinței Consiliului Județean într-un proiect de hotărâre, a primit avizul negativ al secretarului judeţului, Cosmin Vlaicu, propunerea de respingere din partea Direcţiei juridice şi administraţie locală şi aviz nefavorabil din partea comisiei de specialitate din cadrul CJ Sălaj, cu trei voturi împotrivă şi doar unul pentru.

  Președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a ținut să precizeze că ”iniţiativa cetăţenească este un demers prematur şi inoportun. Este prematur pentru că dacă se dorea consultarea populaţiei cu privire la reorganizarea ţării, trebuia să se aştepte modificarea Constituţiei. Este inoportun pentru cu propune înfiinţarea unei structuri – regiune de dezvoltare economică – care nu există şi nici nu este definită”.

  Secretarului judeţului, Cosmin Vlaicu, a explicat care au fost motivele care au stat la baza avizului negativ pe care l-a dat, explicând că potrivit Legii nr. 3/2000, un astfel de referendum poate fi organizat numai la propunerea preşedintelui consiliului judeţean sau a unei treimi din numărul consilierilor judeţeni.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE