Frigul te transformă într-un personaj cu piele de şopârlă? Îţi spunem noi cum să te protejezi eficient.
Toamna te-a luat prin surprindere cu ifose de iarnă adevărată şi ştii din experienţa de fiecare an că, odată cu vremea rece, apar şi probleme din cele mai diferite cu pielea ta. Pentru a te ajuta să treci peste iarnă cu pagube colaterale cât mai mici, facem o listă cu câteva lucruri simple pe care le poţi face pentru a-ţi proteja pielea de efectele frigului.
Foloseşte balasam pentru buze
Pielea de pe buze este una dintre cele mai sensibile zone de pe corpul tău, aşa că este absolut necesar să o protejezi. Nu te jena să foloseşti un balsam pentru buze pentru a le menţine hidratate, există produse speciale pentru bărbaţi, le găseşti în farmacii. Temperaturile scăzute deshidratează pielea şi buzele se vor crăpa şi nu trebuie să-ţi mai spunem noi ce se întâmplă după. Recipientul în care este ambalat balasamul este destul de mic, aşa că nu ai nicio scuză să nu îl ai tot timpul cu tine.
Hidratează, hidratează şi iar hidratează
După cum ştii deja, cel mai mare rău pe care frigul îl face pielii tale este să o deshidrateze, motiv pentru care apar tot felul de probleme, de la banala mătreaţă, până la pete şi eczeme. Deci, înainte de a ieşi din casă aplică o cremă hidratantă pe faţă, gât şi mâini: aceasta te va feri de efectele frigului. Dacă ştii că ai pielea uscată, este bine să foloseşti şi o loţiune de corp hidratantă, nu te limita doar la faţă şi la mâini.
Nu folosi apă foarte fierbinte
Şi atunci când faci duş, dar şi când te speli pe faţă. Deşi eşti tentat să crezi că nu există metodă mai bună de a te încălzi când vii acasă înfrigurat decât un duş lung cu apă fierbinte, trebuie să ştii că apa prea fierbinte poate face la fel de mult rău pielii tale ca şi frigul. Da, şi apa fierbinte deshidratează pielea, aşa că cel mai bine este să faci duş cu apă călduţă.
Îmbracă-te gros
Poartă căciulă şi mănuşi iarna, chiar dacă nu ţi se pare că ţi-ar trebui. O pălărie sau căciulă este esenţială pe timpul iernii, pentru că îţi păstrează scalpul cald şi astfel şansele să faci mătreaţă din cauza deshidratării sunt mult mai reduse. Dacă pielea ta este rece şi uscată pentru mai mult timp, mătreaţa poate deveni o problemă cât se poate de reală, chiar dacă în restul timpului nu te afectează. La fel stau lucrurile şi cu mâinile: o pereche bună de mănuşi te va feri de frig de piele crăpată.
Bea multă apă
O hidratare corespunzătoare este foarte importantă şi iarna, nu doar vara, aşa că ai grijă să bei măcar cei doi litri de apă în fiecare zi. Ţine o sticlă cu apă pe birou, ca să-ţi aminteşti să bei sau, dacă tot e frig, bea câtvea căni de ceai neîndulcit în fiecare zi.