More  Dezvăluirile bombă ale lui S.R. Stănescu

  - Advertisement -

  Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu este cunoscut ca un critic virulent al regimului Băsescu, având constant poziţii publice împotriva abuzurilor coordonate de preşedintele în exerciţiu. Este însă pentru prima dată când în Parlament, printr-o declaraţie politică, de la tribuna Senatului, sunt formulate acuzaţii grave la adresa lui Traian Băsescu şi a unor colaboratori apropiaţi ai săi, cât şi despre operaţiuni financiare şi acte de corupţie în care sunt implicate corporaţii cu interese în România.
  Declaraţiile bombă ale senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu, s-au declanşat după ce acesta a fost dat în judecată de Traian Băsescu, ca urmare a declaraţiilor pe care liberalul le-a făcut cu privire la legăturile preşedintelui cu proiectul minier Roşia Montană şi relaţiile sale frauduloase pe care le are cu Gold Corporation.
  Se impune subliniat faptul că în ultimii ani au circulat informaţii neconfirmate de instituţii judiciare sau bancare despre transferurile de bani în offshore-uri şi investiţii în zone exotice făcute de Traian Băsescu şi Elena Udrea. De asemenea, o serie de dezvăluiri ale unor jurnalişti de la Antena3 menţionau zboruri suspecte ale aeronavelor închiriate de administraţia prezidenţială cu destinaţii în zona Golfului. De data aceasta, în declaraţia publică susţinută în plenul Senatului, Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu că deţine depozite de bani în bănci aflate în Seychelles. De asemenea, a dezvăluit atât numele corporaţiilor de la care provin banii din aceste depozite ale preşedintelui, dar şi unul dintre traseele banilor. Astfel, ca într-un autentic roman poliţist, banii lichizi ai firmelor din România, reprezentând în ultima instanţă evaziune fiscală, ajung în nord-estul Italiei, în localităţile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei prin intermediul unui autoturism Audi negru, cu număr de înmatriculare BC-69-FGC. Aici, o persoană, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani şi îl transmite unui reprezentant Eurotrend Investment SA, societate elveţiană. Din Elveţia, banii ajung în băncile din Seychelles.

  Deşi dovada acestor acuzaţii nu a fost făcută, senatorul liberal a susţinut apoi că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi fost, în noiembrie 2004, aproximativ 7 milioane de dolari nedeclaraţi. Ţinta era tot Traian Băsescu, dar actele cu care S.R. Stănescu a încercat să-şi probeze afirmaţiile s-au dovedit false. În consecinţă, Biroul Politic Naţional al PNL a votat, cu o majoritate covârşitoare, propunerea de excludere a lui S.R. Stănescu din partid, formulată chiar de preşedintele acestuia, Crin Antonescu. Aceasta în pofida faptului că au existat voci care au pledat pentru o sancţiune mai puţin aspră. Aceleaşi voci au susţinut că Antonescu foloseşte această excludere ca un gest de apropiere de electoratul reprezentat de Traian Băsescu în vederea alegerilor prezidenţiale din 2014.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts