More


  Dr. Csavossy Gyorgy va deveni cetăţean de onoare al Careiului

  - Advertisement -

  csavossygy2

  Municipiul Carei va avea un nou cetăţean de onoare în persoana cunoscutului enolog Csavossy Gyorgy, doctor în ştiinţe agricole. Iniţiativa acordării acestui titlu aparţine primarului Eugen Kovacs şi are la bază contribuţia doctorului Csavossy Gyorgy la dezvoltarea vinificaţiei careiene. Pe lângă sfaturile utile date vinificatorilor din municipiu, dar şi comunele învecinate, acesta a făcut parte din juriu la majoritatea celor 18 concursuri de vin organizate în Carei.
  Activitatea profesională a doctorului Csavossy Gyorgy în domeniul viticulturii este bine cunoscută în toată ţara, dar şi în afara graniţelor. Csavossy Gyorgy este autor a numeroase cărţi de specialitate şi monografii în domeniul viticulturii şi vinificaţiei. Este de asemenea cunoscut ca poet, respectiv dramaturg. Poeziile sale au apărut în diverse reviste şi ziare de literatură, dar şi în mai multe volume de poezii. De asemenea, piesele de teatru ale căror autor este au făcut parte din repertoriul teatrelor din România.
  Ceremonia de acordare a titlului de cetăţean de onoare se va desfăşura azi, începând cu ora 14.00, la Castelul Karolyi. Aceasta va fi urmată de lansarea Dicţionarului enologic descriptiv român-maghiar şi maghiar-român, realizat de Komaromi Jozsef, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei. Csavossy Gyorgy devine astfel cel de-al patrulea cetăţean de onoare al Careiului, alături de reputaţii muzicieni Ştefan Ruha, Rudolf Fatyol şi de episcopul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img