More


  Dreapta fărâmiţată caută prezidenţiabil

  - Advertisement -

  În pofida cavalcadei de opinii care se întrec în tot soiul de năstruşnicii pe seama viitoarelor alegeri prezidenţiale, printre ele inclusiv o viitoare confruntare în turul al doilea între Crin Antonescu şi Victor Ponta, în USL situaţia continuă să rămână cea arhicunoscută şi pusă pe hârtie cu subiect şi predicat. Anume, liderul PNL este cel care va reprezenta alianţa actualei puteri, cu şanse evidente de câştig a competiţiei pentru Palatul Cotroceni. Traian Băsescu nu mai reprezintă pe plan politic un factor determinant iar curtea evidentă pe care i-o face lui Crin Antonescu reprezintă doar o încercare încăpăţânată de a băga zâzanie între cei doi lideri ai USL în speranţa deşartă a unui divorţ între PSD şi PNL, în măsură să zădărnicească aspiraţiile îndreptăţite ale românilor cu gândire raţională.

  Pe de altă parte şi în aceeaşi ordine de idei, reprezentanţii orgolioşi ai dreptei doctrinare rămân cantonaţi în aceleaşi eforturi sterile de a cânta pe aceeaşi strună a unităţii de acţiune, care suferă la vedere inclusiv în privinţa unui candidat unic la prezidenţialele din 2014. Astfel, în PDL, alegerile pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale înregistrează un fenomen ciudat.

  Intrat în cursă cu sprijinul preşedintelui democrat-liberal Vasile Blaga, Cătălin Predoiu pare să nu aibă competitori printre confraţi. Dar membrii simpli ai partidului sunt derutaţi şi, în locul voinţei libere, ascultă ordinele venite de sus, de la birocraţii aserviţi lui Blaga. Iar acesta are o strategie parşivă. În cazul unui rezultat nesatisfăcător de anul viitor, el va putea spune ca să se apere că Predoiu a fost girat de întregul PDL. La rândul ei, deputatul PDL Elena Udrea a criticat intenţia formaţiunilor de dreapta de a avea fiecare câte un candidat proptiu şi a afirmat că dacă se va ajunge la acest lucru va vota cu Crin Antonescu în turul al doilea al prezidenţialelor. Dar schimbătoare ca fulgul în zbor, a declarat recent că l-ar vota pe directorul SRI, George Maior, iar în ceea ce îl priveşte pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ea este rezervată cu privire la şansele acestuia de a fi un candidat viabil. Însă în viziunea sa cel mai potrivit pentru preşedinţie ar fi Emil Boc, varianta cea mai bună din punctul de vedere al susţinerii de către Traian Băsescu.

  Diversitatea de opinii a “drepţilor” în problema dată ia uneori forme de somn al raţiunii. Avem în vedere în acest sens precizarea consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu conform căreia Partidul Mişcarea Populară are trei obiective pe termen mediu şi lung. Să obţină un scor de două cifre la europarlamentare, să sprijine împreună cu celelalte partide de dreapta un singur candidat la prezidenţiale, să creeze un vehicul politic puternic pentru a-l susţine pe Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru. Sunt toate acestea încă o dovadă că somnul raţiunii naşte monştri!

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img