More  Guvernul adoptă Legea descentralizării în 14 noiembrie

  - Advertisement -

  victor-ponta-ghimpele1

  Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după şedinţa USL, că Guvernul va adopta, în 14 noiembrie, proiectul de Lege privind descentralizarea, angajarea răspunderii Executivului în faţa Parlamentului urmând să aibă loc în 19 noiembrie, în condiţiile în care termenul va fi agreat şi de Parlament.

  “În ziua de 14 vom avea şedinţa de Guvern în care finalizăm şi adoptăm proiectul Legii descentralizării. Proiectul va pleca imediat la Parlament, cu propunerea din partea noastră – sigur, dacă Birourile reunite vor fi de acord – ca prezentarea Legii descentralizării asupra căreia ne angajăm răspunderea să fie făcută în data de 19, marţi, conform calendarului constituţional şi, după aceea, eventual, să poată fi parcurse şi celelalte proceduri constituţionale, în aşa fel încât Legea descentralizării să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a spus Ponta.

  De asemenea, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că s-a ajuns la un consens asupra proiectului privind descentralizarea, fiind agreat principiul că “se va descentraliza tot ce se poate descentraliza”, el menţionând că forma finală a proiectului urmează a fi definitivată. “În ceea ce priveşte descentralizarea, mergem fără niciun fel de ezitare pe un proiect major, pe un proiect important, complicat în multe din aspectele sale, dar ideea este de a descentraliza cu adevărat tot ceea ce practic este posibil să fie descentralizat. Descentralizarea nu este în viziunea noastră o negociere între reprezentanţii administraţiei publice locale şi miniştri, «mai dă de la tine, mai las de la mine». Nu are sub nicio formă drept criteriu cine şi din ce partid este ministru la un anumit minister în acest moment, ci are drept criteriu funcţionalitatea instituţiilor, modernizarea administraţiei, aproprierea deciziei cu toate componentele sale”, a declarat Antonescu.

  Liderul PNL a precizat că proiectul descentralizării a intrat “în ultima fază de pregătire”, ajungându-se la un consens în USL, iar săptămâna aceasta va fi aprobat în Guvern.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts