More


  Iaurtul, element esențial într-o alimentație sănătoasă

  =

  f82exljd

  În România, tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate provocate sau favorizate de alimentația nesănătoasă. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, tulburările funcționale digestive, osteoporoza, anemia sunt doar câteva din afecțiunile care sunt asociate și cu alimentația excesivă sau carențată. În fața acestei situații alarmante, medicii recomandă populației adoptarea unui stil de viață sănătos, cu activitate fizică zilnică și cu o dietă echilibrată care să cuprindă legume, fructe, lactate și alimente ce conțin grăsimi nesaturate, evitând orice exces caloric.

  Un aliment care, conform specialiștilor, contribuie la buna funcționare a organismului este iaurtul. Beneficiile iaurtului se datorează conținutului de nutrienți importanți pentru sănătate, precum proteinele complete, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii și vitaminele.

  Prezentă în cadrul Conferinței Sănătate prin Alimentație, șef lucr.dr. Cornelia Bala de la UMF Cluj a subliniat motivele pentru care iaurtul este considerat un aliment esențial pentru o viață sănătoasă: ”Laptele și iaurtul se plasează pe locul doi în ierarhia alimentelor dense în nutrienți benefici pentru sănătate, după fructe și legume. Consumul de iaurt îmbunătățește aspecte importante de sănătate și contribuie la asigurarea unei alimentații echilibrate, în toate etapele vieții. Pentru toate acestea, iaurtul este un aliment esențial, ce trebuie consumat în fiecare zi și la orice vârstă”.

  În primul rând, iaurtul reprezintă un aliat important în menținerea densității osoase. Conform unor studii, în România se înregistrează un aport insuficient de calciu, față de doza zilnică recomandată de 800mg/zi, fapt ce determină prevalența crescută a osteoporozei și fracturilor osteoporotice. Astfel, pentru a compensa deficitul de calciu, specialiștii nutriționiști recomandă un pahar de iaurt zilnic. Mai mult, consumul zilnic de iaurt, combinat cu exercițiul fizic zilnic și o alimentație echilibrată ajută la menținerea unei bune densități osoase de-a lungul vieții.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img