More  În galaxia noastră ar putea exista peste 11 miliarde de planete similare Pământului

  - Advertisement -

  69n6ek17

  Astronomii au stabilit, pe baza datelor strânse de NASA în ultimii 4 ani, că în galaxia noastră, Calea Lactee, există 8,8 miliarde de stele cu planete de dimensiunea Pământului, aflate în zone cu temperaturi locuibile, scrie Huffington Post.

  Astfel, specialiştii au stabilit că, în galaxia noastră, există mai multe planete asemănătoare Pământului decât numărul oamenilor de pe Pământ.

  Acum, cercetătorii vor trebui să analizeze atmosferele acestor planete, pentru a îşi da seama dacă acestea pot susţine sau nu viaţa. Totul se va întâmpla abia după ce vor fi lansate telescoape suficient de puternice încât să permită această operaţiune.

  Conform datelor furnizate de telescopul Kepler, în Calea Lactee, una din cinci stele este similară Soarelui ca mărime, culoare şi vârstă. În jurul lor gravitează planete apropiate de dimensiunea Pământului, la distanţe similare celei dintre Pământ şi Soare, adică unde ar putea exista apă în stare lichidă.

  Cercetătoarea Natalie Batalha estimează că în galaxia noastră ar putea exista nu mai puţin de 11 miliarde de planete asemănătoare Pământului.

  Până acum, telescopul Kepler a studiat îndeaproape doar 883 de planete din galaxia noastră, care sunt similare Pământului. Toate acestea se află în “zona locuibilă”, adică unde apa poate exista în stare lichidă. Din păcate, telescopul Kepler s-a defectat în urmă cu cinci luni şi ar putea să nu îşi termine misiunea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0