More


  Înțelegere între Guvern și FMI: rămâne cota unică de 16%

  - Advertisement -

  ponta

  Premierul Victor Ponta, vicepremierul Daniel Chițoiu, ministrului Bugetului, Liviu Voinea și președintele PNL s-au întâlnit ieri la Senat pentru a clarifica fundamentele financiare pe care se va construi bugetul pe anul 2014, în urma discuțiilor purtate cu FMI. Această întrevedere a fost necesară cu atât mai mult cu cât liderii politici ai USL au transmis pe piață semnale contradictorii privind situația taxelor și impozitelor care vor funcționa anul viitor. În urma discuțiilor purtate în cadrul USL și a înțelegerilor cu FMI, a rezultat o concluzie clară: cota unică de 16%.

  În cadrul ședinței Biroului Permanent Național de ieri, premierul a fost nevoit să atragă atenția unor lideri PNL, mai ales lui Crin Antonescu, faptul că nu este normal să se facă o departajare în cadrul Guvernului, “între cei buni, care nu vor acord cu FMI și vor să se dea bani la toată lumea și cei răi, care nu vor să dea bani”. Pe această cale, Ponta îi răspundea președintelui PNL, care declara la o emisiune televizată, duminică seara, că acordul cu FMI nu este bun pentru România, el catalogând această înțelegere financiară drept “nefericită și tenporară”, “un handicap”din cauza căruia nu se dezvoltă economic, România.

  Premierul Victor Ponta a ținut să atragă atenția, în fața liderilor PSD, asupra dublului limbaj practicat de Crin Antonescu, mai ales în contextul în care, discuțiile cu FMI sunt coordonate de liberalul Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor. “L-am rugat pe domnul Chițoiu să discute cu domnul Antonescu și să-i prezinte rezultatele discuțiilor cu FMI, pentru a ști și acordul partenerilor de guvernare pentru un niu acord cu FMI „ a mai spus Ponta. El a subliniat că „este ușor să se vorbească la televizor și să se ceară bani”, de aceea “trebuie să trecem peste opoziția din USL”.
  Dublul limbaj practicat de Crin Antonescu, denunțat public de premierul Victor Ponta reiese foarte clar din declarațiile făcute de liderul PNL pe subiectul bugetului de anul viitor. După ce a criticat dur acordul cu FMI, același Antonescu a anunțat cu emfază că, în acord cu Fondul Monetar Internațional , “cota unica de 16% a rămas bătută în cuie pentru 2014”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img