More


  Lucia Bura a câştigat Festivalul “Muzica inimii mele” 2013

  =

  lucia-bura

  La Filarmonica “Dinu Lipatti” s-a desfăşurat sâmbătă cea de-a VII-a ediţie a Festivalului-concurs “Muzica inimii mele”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Şcoala de Arte Satu Mare, care din acest an a devenit unul naţional. La competiţie au participat 28 de concurenţi şi şase formaţii din şapte judeţe. Juriul a fost format din: Călin Ionce – compozitor, pianist şi profesor de muzică la Liceul de Artă Baia Mare – preşedintele juriului, Manuela Rogoz – consilier municipal, solistă de muzică uşoară, Bartos Erzsébet – redactor muzical City Rádió, Horea Ungur – avocat, solist de muzică uşoară, fost cursant şi absolvent al Şcolii de Arte, şi Varga Miklos – profesor de muzică la Şcoala de Arte „II Rakoczi Ferenc” din Teglas – Ungaria.

  Pe parcursul deliberării a avut loc un recital susţinut de Edina Bodor, câştigătoarea trofeului din 2012. Juriul a avut o misiune dificilă în a stabili câştigătorii. Astfel, Marele Premiu în valoare de 500 lei şi trofeul concursului, confecţionat de artistul plastic Vasile Koter, i-a revenit lui Lucia Angelina Bura de la Şcoala de Arte Satu Mare cu piesa “Wrecking ball”, a lui Miley Cyrus. Premiul I a fost obţinut de Tincuţa Fernea şi Ioan Mihai Lipai, premiul al II-lea a fost câştigat de Bianca Claudia Chiorean şi Florin Ciotleuş, iar locul III a fost obţinut de Diana Elena Goci şi Cătălin Claudiu Blaj. La formaţii, pe locul I s-au clasat orădenii de la Blue Strings, locul II le-a revenit trupelor String Efex şi Inedit, ambele din Satu Mare, locul III fiind ocupat de The Wings din Baia Mare. Au mai fost acordate premii speciale: cel mai bun instrumentist – Gabriel Koka, premiul de originalitate – Fekete Timea, premiul de debut – Raphaelo Varga şi de popularitate – Iulia Iepure.
  Clubul Lions Satu Mare a acordat o serie de premii, care au fost înmânate de către preşedintele Claudiu Figula. Astfel, locul I a fost obţinut de Tincuţa Fernea, locul II i-a revenit lui Florin Ciotleuş, iar pe locul al III-lea s-a clasat Diana Elena Goci. Cei de la Clubul Lions au mai acordat două menţiuni, în valoare de 100 lei, lui Raphaelo Varga şi trupei Blue Strings. Alte premii speciale au fost obţinute de Andrea Viorica Ardelean, Mădălina Larisa Bodin şi Ion Mihai Lipai.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img