More

  Madonna, cea mai bine plătită cântăreaţă în 2013

  mchyplu3

  Madonna, care a câştigat suma de 125 milioane de dolari, în cea mai mare parte din turneul de mare succes MDNA, a devenit cea mai bine plătită cântăreaţă în 2013, conform topului dat publicităţii marţi, de revista Forbes, informează reuters.com.

  Între iunie 2012 şi iunie 2013, “Material Girl” a obţinut venituri de 125 milioane de dolari, în cea mai mare parte din încasările turneului MDNA, care a înregistrat un profit brut de 305 milioane de dolari, dar şi din articolele promoţionale vândute la concerte, o colecţie de haine şi din parfumuri.

  Ea a devenit astfel cel mai bine plătit muzician al anului, depăşind cântăreţi precum Lady Gaga, situată pe locul al doilea, cu 80 de milioane de dolari, şi trupa Bon Jovi, care ocupă locul al treilea cu 79 de milioane de dolari.

  Revista Forbes a alcătuit topul 25 al celor mai bine plătiţi muzicieni estimând veniturile acestora timp de 12 luni, între iunie 2012 şi iunie 2013, folosind informaţii furnizate de publicaţia economică Pollstar, Asociaţia Industriei americane a studiourilor de înregistrări RIAA şi de sistemul de monitorizare a vânzărilor Nielsen SoundScan. De asemenea, revista a consultat avocaţi din industria muzicală, manageri şi unii dintre muzicieni.

  Cel mai recent album lansat de Lady Gaga, Artpop, nu a fost luat în calcul deoarece a apărut pe piaţă după luna iunie 2013.

  Cântăreţul de muzică country Toby Keith s-a situat pe locul patru în top, cu 65 milioane de dolari, iar trupa britanică de rock Coldplay a ocupat locul patru, cu 64 milioane de dolari.

  Deşi majoritatea profiturilor pentru artiştii situaţi pe primele locul în top au fost obţinute din turnee, unii dintre ei au şi alte surse de venit.

  Rapperul P. Diddy, care s-a situat pe locul 11, cu un venit de 50 de milioane de dolari, a obţinut cea mai mare parte din profit din colaborarea cu marca de vodcă Ciroc, potrivit celor de la Forbes.

  Considerată “una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor”, numită şi “Queen of Pop (regina muzicii pop)”, Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

  În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului “Sticky and Sweet”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE