More

  Medicii şi asistentele intră în grevă de avertisment

  medici

  Un număr de 1.500 de angajaţi ai sistemului medical sătmărean, printre care medici şi asistente, reprezentând majoritatea covârşitoare, intră azi, între orele 08.00 şi 10.00, în grevă de avertisment. În cazul în care nu vor ajunge la vreo înţelegere cu autorităţile centrale, greva de azi va fi urmată de o grevă generală pe termen nelimitat, cadrele medicale luând în calcul chiar şi demisia în bloc. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ, şi preşedintele Uniunii Judeţene Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop.

  După şedinţa de săptămâna trecută a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate- filiala Satu Mare , s-a hotărât respectarea programului de acţiuni şi revendicări adoptat la nivel naţional. Concret, grevă de avertisment de două ore în data de 25 noiembrie, grevă generală pe termen nelimitat în data de 28 noiembrie, respectiv, ca ultimă soluţie, demisia în bloc. “Concluzia este că vom respecta pas cu pas ceea ce este prevăzut în programul de acţiuni şi de revendicări. În data de 25 noiembrie va avea loc o grevă de avertisment de două ore, respectând toate procedurile legale. Iar în data de 28 noiembrie grevă pe termen nelimitat în sectorul sanitar. Vă atrag atenţia că ultima etapă pe lista de acţiuni este demisia în bloc. Sperăm să nu se ajungă nici măcar la greva de avertisment sau la greva generală. Totul este acum în mâna, pixul sau în capul celor care conduc sistemul sanitar să facă şi ce vor şi ce pot”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor Satu Mare, Călin Bumbuluţ.

  Liderul Uniunii Judeţene Sanitas Satu Mare, Aurelia Pop, a declarat că în timpul grevei de avertisment se va asigura o treime din activitatea normală, conform legii, în timp ce urgenţele se vor acoperi în proporţie de 100%. Uniunea Județeană Sanitas Satu Mare însumează un număr de 1.100 de membri, din care 964 de persoane au semnat deja lista de acţiuni şi de revendicări. La acest total se mai adaugă un număr de 500 de medici activi, respectiv 100 de medici pensionari, membri ai Colegiului Medicilor Satu Mare.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE