More  “Nu este uşor să preiei un oraş de la zero”

  primar

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, şi-a prezentat ieri stadiul promisiunilor făcute în campania electorală de anul trecut, declarându-se mulţumit de ceea ce s-a realizat până în prezent în condiţiile unui buget auster. Alături de primar au mai participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, administratorul public Dan Băbuţ, alături de managerul Zonei Metropolitane Satu Mare, Gheorghe Rentea. Din păcate, la întâlnire au participat un număr foarte mic de cetăţeni, majoritatea reprezentând diferite instituţii publice deconcentrate. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD), în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC) şi Asociaţia AGES, sub forma unui forum cetăţenesc la Satu Mare, manifestare dedicată evaluării activităţii primarului Costel Dorel Coica în primul său an de mandat.

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a plâns în faţa sătmărenilor că nu a avut o activitate tocmai uşoară în fruntea administraţiei locale, acuzând faptul că “nu am avut un buget, a fost cheltuit tot de fosta conducere”. Edilul şef sătmărean susţine că a luat “un oraş de la zero”. “Activitatea mea ca primar nu a fost una uşoară. În 2013 nu am avut voie să facem investiţii. Ce s-a făcut în Satu Mare s-a făcut doar din resurse proprii, din economiile pe care am reuşit să le facem oprind anumite scurgeri de fonduri publice. Nu este uşor să ieri un oraş de la zero”, s-a plâns primarul Dorel Coica.
  Edilul şef sătmărean a realizat şi o scurtă trecere în revistă a realizărilor din primul mandat. “Există multe firme care s-au înfiinţat în ultimul timp la Satu Mare, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă. Prin anumite facilităţi în infrastructură, cum ar fi reabilitarea străzii Dorobanţilor, s-au înfiinţat 700 de noi locuri de muncă la Draxlmaier. De asemenea, am purtat discuţii cu cinci-şase firme care vor să intre în zona industrială, pe care îl vom transforma în parc industrial, căci în prezent nu se poate numi astfel. În ceea ce priveşte locuinţele, la Satu Mare se va relua construirea a 148 de apartamente ANL, urmând ca 74 să fie finalizate în cursul anului viitor. Pe strada Dorobanţilor vom amenaja un cartier de locuinţe sociale pe o suprafaţă de opt hectare, urmând să mutăm cazurile sociale de pe strada Ostrovului sau de pe strada Horea, aici urmând să facem locuinţe pentru tineri. Pentru pensionari am acordat diferite facilităţi pentru transportul în comun, urmând să extindem aceste facilităţi şi la alte categorii de pensionari. În ce priveşte anveloparea blocurilor, în cursul anului viitor se vor reabilita termic circa 1.000 de apartamente în Satu Mare”, a conchis Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE