More

  Nu toate primăriile sălăjene sunt pregătite pentru iarnă

  Polițiștii sălăjeni se vor pune pe controale drastice

  colegiu

  Comisarul șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj a atras atenţia, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, asupra faptului că nu toate primăriile sălăjene sunt pregătite pentru iarnă. ”Avem o problemă pe care am comunicat-o şi Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, solicitându-i sprijinul în vederea remedierii ei. Drumurile judeţene au fost repartizate către 34 de primării pentru întreţinerea pe timp de iarnă, însă, din informaţiile noastre, până la această oră nu toate autorităţile locale au asigurat materialul antiderapant necesar”, a declarat şeful IPJ Sălaj, comisarul șef Iosif Ghiurca.

  Prefectul Sălajului Ionel Ciunt a admis că există o astfel de problemă, concluzie la care s-a ajuns în urma verificărilor efectuate în teren de către comisia constituită la nivel de judeţ, din care fac parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Consiliului Judeţean (CJ) şi ai Poliţiei Rutiere. ”A fost verificată Secţia Sălaj a Drumurilor Naţionale şi bazele de depozitare a materialului antiderapant. Se pare că stau mai bine la acest capitol decât cei care au câştigat contractele de deszăpezire pe drumurile judeţene. De vineri, comisia se ocupă special de drumurile judeţene şi de cele 34 de primării care au protocoale cu CJ Sălaj şi care au primit deja o parte din banii necesari pentru aprovizionarea cu material antiderapant”.

  1,8 milioane lei pentru deszăpezirea drumurilor din Sălaj

  Consiliul Județean Sălaj a alocat suma de 1,8 milioane lei pentru deszăpezire, mai mult cu 50% față de suma alocată pentru anul trecut. Administrația județeană a încheiat un parteneriat cu 45 de comune din județ care sunt traversate de drumuri județene, prin care acestea se angajează să intervină cu utilaje și material antiderapant pentru a curăța drumurile.

  Prefectul Județului Sălaj, Ionel Ciunt, reprezentanții Consiliului Județean Sălaj și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Porolissum Sălaj s-au întâlnit, la sfârșitul lunii octombrie, cu primarii comunelor sălăjene pentru a pune la punct planul de intervenție pe drumurile județene și comunale în sezonul rece. Pe baza istoricului apelurilor la 112 transmise către ISU Sălaj, șefii județului au indicat zonele în care se produc cele mai multe incidente rutiere pe perioada de iarnă. Este vorba de Meseș, Gorgana, Mesteacăn, Vârșolț și localitățile Crișeni, Bogdana, Cristur, Cizer, Cernuc, Treznea.

  Meteorologii anunță temperaturi sub zero grade

  Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a transmis o informare prin care anunță o răcire accentuată și condiții de îngheț în Transilvania. Astfel, până pe 19 noiembrie temperaturile vor atinge valori maxime de 6-10 grade, iar cele minime vor fi în scădere spre 1 grad Celsius. După 19 noiembrie vremea se va răci ușor, atingând valori minime de aproximativ -1 grad Celsius în 24 noiembrie. După 20 noiembrie, în cursul nopților crește probabilitatea pentru precipitații mixte.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE