More  Pericolul extremismului şi al populismului se răsfrânge asupra României şi Bulgariei

  - Advertisement -

  ponta

  Pericolul extremisului, al populismului şi al naţionalismului excesiv se răsfrânge în prezent asupra României şi Bulgariei, iar în viitor ar putea afecta Republica Moldova, a declarat, vineri, la Bruxelles, premierul Victor Ponta. “Este foarte clar că România şi Bulgaria îndeplinesc condiţiile de intrare, în special legate de frontierele aeriene. Aici, şi România şi Bulgaria au frontiere aeriene perfect securizate şi nu există nicio explicaţie tehnică sau de altă natură care să împiedice această intrare. Ceea ce trebuiau să facă România şi Bulgaria, şi confirmat de Comisia Europeană, s-a făcut, mai departe este o decizie politică a statelor membre”, a precizat Ponta, întrebat dacă lipsa unei decizii privind aderarea la Schengen în Consiliul de Miniştri va avea vreun impact asupra europarlamentarelor din România, din 2014.

  Premierul a apreciat, din nou, “abordarea extrem de corectă şi proeuropeană” a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, atunci când a avertizat că “se face un amalgam între diverse lucruri care n-au legătură între ele, între Schengen, migraţia forţei de muncă, problema romilor, multe alte lucruri care ţin de politica internă şi că, da, pericolul cel mai mare pentru Europa în anii care vin este pericolul extremismului, al populismului, al naţionalismului excesiv”. Potrivit şefului Guvernului, acest pericol “care acum se răsfrânge asupra României şi Bulgariei s-ar putea să se răsfrângă asupra Moldovei sau asupra altor ţări”. “Sigur, tehnic m-am bucurat la fel de mult ca şi premierul Leancă, de faptul că Moldova a îndeplinit toate criteriile pentru ridicarea vizelor, da’ după aceea va trebui şi o decizie politică şi n-aş vrea să păţească ce-am păţit noi cu Schengen”, a spus Ponta.
  În opinia sa, preşedintele CE a dat un semnal “extrem de puternic şi de clar” vizavi de păstrarea principiilor fundamentale ale UE. “Este semnalul corect, îl împărtăşesc în totalitate şi sunt convins că pentru Europa aceasta este opţiunea corectă”, a precizat premierul. Jose Manuel Barroso a declarat, luni seara, că România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014, din cauză că unele ţări se opun. “România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014. Această dezbatere presupune, ca de obicei, un amalgam incredibil între Schengen, imigrare, Lampedusa, lucrători detaşaţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts