More

    Porţile IADULUI s-au deschis: Crater uriaş în Guatemala!

    1yl1phj5

    La cateva zile de la eruptia vulcanului Pacaya, un crater gigantic a aparut in Ciudad de Guatemala, dupa ce o furtuna tropicala a sapat transee sub structura orasului.

    Dupa eruptia vulcanului Pacaya, din data de 27 mai 2010, cetatenii Guatemalei au fost inundati de lava, nisip negru si cenusa, atunci cand – in timpul eruptiei – un prezentator de stiri a fost omorat de pietrele zburatoare.

    Apoi, pana sa se dezmeticeasca, cetatenii au fost loviti puternic si de furtuna tropicala Agatha, la numai doua zile distanta, care a omorat peste 115 persoane.

    Presedintele Guatemalei, Alvaro Colom, a declarat ca peste 120.000 de cetateni au fost evacuati si aproape 30.000 dorm in adaposturi temporare. Cel putin noua rauri au iesit din matca, 13 poduri s-au surpat, iar zonele avariate se intind pe toata suprafata Guatemalei.

    Si de parca toate acestea nu erau de ajuns, in Ciudad de Guatemala s-au deschis efectiv portile iadului, din cauza torentilor puternici formati sub pamant, formandu-se un crater imens care a inghitit complet mai multe case, printre care o cladire de trei etaje.

    Martori oculari spun ca odata cu cladirile a fost inghitit si un paznic in clipa in care pamantul s-a surpat, dar autoritatile nu au confirmat inca decesul.

    Cetatenii Guatemalei nu au scapat de pericol, deoarece furia naturii le-a distrus in totalitate plantatiile si in curand vor fi loviti de foamete si boli, iar sistemul de canalizare din Ciudad de Guatemala este infundat, din cauza reactiei intre cenusa vulcanica si a ploilor, care a format un fel de ciment.

    Guatemala nu este singura natiune din America Centrala afectata de intemperii: cel putin 10 persoane au murit in El Salvador, iar Honduras a declarat stare de urgenta.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE