More  Primăriile, deficitare la comunicare

  - Advertisement -

  prevenire

  Primarii unităţilor administrativ – teritoriale şi şefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au fost instruiţi ieri de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare pentru pregătirea pentru sezonul rece. Edililor li s-a atras atenţia, cu această ocazie, că pentru a putea gestiona cât mai bine situaţiile apărute în această perioadă este nevoie de o comunicare mai bună şi de mai multă responsabilitate.

  Semnal de alarmă privind pesta porcină africană
  La începutul şedinţei, prezidată de prefectul Eugeniu Avram şi de comandantul ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) le-au solicitat primarilor să identifice terenurile unde pot fi îngropate deşeurile de origine animală în cazul unor situaţii speciale (boli majore, calamităţi etc.).
  De asemenea, reprezentanţii DSVSA au mai atras atenţia asupra faptului că pesta porcină africană, care este mult mai virulentă decât pesta porcină clasică, a ajuns la graniţa României, în special în Ucraina. “Vă îndemn pe toţi primarii să afişeze la sediile primăriilor afişele de informare privind această pestă porcină africană. Din fericire, încă nu a ajuns pe teritoriul ţării noastre, însă a ajuns în Ucraina, şi există riscul ca aceasta să ajungă şi la noi. Tocmai de aceea, fermierii trebuie informaţi şi preveniţi cu privire la această boală”, au spus reprezentanţii DSVSA.

  Comunicare deficitară
  În continuarea şedinţei, prefectul Eugeniu Avram le-a cerut primarilor să ia măsuri pentru adăpostirea oamenilor străzii în perioada sezonului rece, iar colonelul Gheorghe Dan a cerut autorităţilor locale mai multă implicare şi responsabilitate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot apărea în acest sezon. Şeful ISU a mai punctat faptul că în multe comune sistemul de comunicare şi alarmare prin SMS nu este funcţional. În schimb, a felicitat Primăria Negreşti Oaş şi pe primarul Aurelia Fedorca, precum şi Primăria Turţ pentru ajutorul acordat subunităţilor ISU existente aici.
  De asemenea, profesoarei Veronica Bancoş, coordonatorul centrului de aplicaţie ISU pentru elevi din judeţul Satu Mare, i-a fost înmânată o diplomă de onoare şi o scrisoare de mulţumire din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru activitatea depusă în formarea echipajelor “Prietenii pompierilor” din judeţul Satu Mare care au câştigat mai multe ediţii naţionale.
  Şedinţa a continuat cu prezentarea măsurilor necesare a fi aplicate în perioada sezonului rece, expunere făcută de şeful Serviciului de Prevenire din cadrul ISU, locotenent-colonelul Ioan Bura, precum şi măsurile pentru prevenirea incendiilor în gospodăriile populaţiei în timpul sezonului rece.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts