Privaţii ar putea asigura ordinea publică în Negreştinegresti

Consilierii locali negreşteni au discutat în cadrul şedinţei de ieri posibilitatea ca ordinea şi liniştea din oraş să fie asigurate şi de firmele private de pază. Conducerile Poliţiei oraşului Negreşti Oaş, a plutonului de jandarmi, precum şi a Poliţiei Locale s-au plâns de faptul că nu au suficienţi angajaţi pentru a asigura patrulările în oraş, situaţie în care edilii s-au gândit la această soluţie. Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii locali au hotărât să susţină proiectul privind înfiinţarea unui centru de informare şi promovare turistică în oraş, iar drumul de acces la Luna Şes a fost cedat Consiliului Judeţean.

Negocieri cu firmele de pază
Potrivit rapoartelor de activitate pe acest an prezentate de conducerile Poliţiei oraşului Negreşti Oaş, a plutonului de jandarmi şi a Poliţiei Locale, activitatea infracţională din oraş a crescut comparativ cu anul precedent. Conducerile celor trei instituţii au mai afirmat că nu pot fi asigurate patrulări eficiente din cauza faptului că nu au personal suficient.
În aceste condiţii, primarul Aurelia Fedorca a făcut propunerea ca să fie demarate negocieri cu firme private de pază care, în baza unui contract, să facă ori patrulări mixte împreună cu organele de poliţie şi jandarmi, ori patrulări individuale. Propunerea făcută de primar a fost acceptată de consilierii locali, care au fost de acord ca să fie demarate negocieri cu firmele private de pază.
De asemenea, edilii negreşteni au mai hotărât să susţină proiectul privind înfiinţarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică la Negreşti Oaş. Este vorba despre o investiţie de aproape 630.000 de lei, din care doar circa 8.800 de lei este contribuţia Primăriei Negreşti Oaş, iar restul este finanţare din fonduri europene.

Drumul de acces la Luna Şes, cedat CJ
Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre prin care drumul de acces de la Negreşti Oaş la Luna Şes, DC 75, să fie trecut la categoria drumuri judeţene, cu alte cuvinte să fie preluat de Consiliul Judeţean. Este vorba despre un tronson de circa 12 km, care va fi administrat de Consiliul Judeţean. Consiliul Local Negreşti Oaş va sprijini asociaţiile de proprietari a trei blocuri din oraş pentru ca acestea să fie reabilitate termic. Susţinerea Primăriei Negreşti Oaş va fi în cuantum de 30% din valoarea totală a investiţiei.
La solicitarea şefului Serviciului Urgenţă Voluntar Negreşti Oaş, Daniel Cuc, edilii negreşteni au mai aprobat încheierea a 15 contracte de voluntariat începând de la 1 ianuarie 2014. Pentru timpul efectiv de muncă a fost stabilită o indemnizaţie de 30 de lei pe oră pentru intervenţii şi 15 lei/oră pentru celelalte activităţi. În total, ar fi nevoie de 39 de voluntari pentru acest serviciu.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts