More


  Sărăcie vândută cu greu la talcioc

  =

  vechituri

  Cu toate că Piaţa de vechituri a fost ieri plină ochi de lume, comercianţii de aici s-au plâns că vânzările merg destul de prost. De vină ar fi, după părerea lor, faptul că nu au oamenii bani. Pe de altă parte, însă, sătmărenii consideră că preţurile sunt încă destul de mari.

  De toate pentru toţi

  Vremea mohorâtă de ieri nu i-a împiedicat pe sătmăreni să iasă din casă, aceştia invadând pur şi simplu Piaţa de vechituri. Aceasta era înţesată de oameni şi nu aveai loc să arunci un ac. Hainele mai groase de iarnă precum şi încălţămintea erau cele mai căutate, dar erau şi sătmăreni care căutau diferite chilipiruri. Pantalonii de catifea, de blugi sau de material textil mai gros precum şi pulovărele, sau hanoracele, erau vizate de potenţialii cumpărători. La tarabele unde erau expuse, hainele erau întoarse cu o frenezie greu de descris. Unii îşi căutau haine de muncă, alţii haine de purtat.
  Preţurile erau destul de bune comparativ cu ce este în magazine. Spre exemplu, o pereche de cizme de iarnă îmblănite costau între 30 şi 35 de lei, un pulovăr gros între 15 şi 20 de lei, o pereche de pantaloni între 10 şi 25 de lei, iar preţurile hanoracelor variau între 30 şi 50 de lei, în funcţie de mărime şi model.

  Comercianţii se plâng de vânzări slabe
  Chiar dacă Piaţa de vechituri era plină ochi, comercianţii s-au plâns că vânzările sunt destul de mici. “Nu are lumea bani nici măcar pentru vechiturile astea. Aici vin doar cei cu buzunare mai subţiri aşa că nu prea cumpără mare lucru”, ne-a spus una dintre comerciantele din piaţă. Într-o altă parte, o bătrânică ce vindea ciorapi şi alte obiecte de îmbrăcat de lână se plângea de faptul că nimeni nu a întrebat-o nimic. “Eu am făcut toate acestea cu mâna mea. Sunt pensionară şi trebuie să-mi mai rotunjesc cumva veniturile. Însă până acum nimeni nu m-a întrebat nimic. Le dau şi mai ieftin, dar degeaba”, ne-a spus dezamăgită femeia.
  Pe de altă parte, potenţialii cumpărători spun că preţurile sunt un pic cam mari. “Caut lucruri ieftine dar nu am găsit nimic. Toate sunt scumpe. Unele lucruri sunt chiar mai scumpe decât în magazine. Dacă vor să vândă ceva să mai lase din preţ”, ne-a spus un sătmărean.
  Una peste alta, nu prea au fost vânzări în talcioc, iar comercianţii trăiesc cu speranţa că săptămâna viitoare va fi mai bine.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img