More


  Sătmărenii, chemaţi cu mic cu mare să serbeze Ziua Naţională

  =

  zi

  În cursul zilei de duminică, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, municipiul Satu Mare va fi acoperit în tricolorul naţional. Şi asta pentru că Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare pregătesc cea mai spectaculoasă manifestare dedicată Zilei Naţionale a României, punând la dispoziţia sătmărenilor circa 5.000 de steaguri şi steguleţe, respectiv manifestări culturale de excepţie, cu artişti de primă mână a scenei folclorice naţionale.

  Programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României va fi unul de excepţie. Astfel, între orele 10.00 şi 12.00 se vor depune coroane de flori la busturile marilor înaintaşi ai ţării, respectiv Mihai Viteazul, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, în timp ce la ora 12.30 va avea loc ceremonialul oficial, depuneri de coroane şi parada militară la statuia lui Vasile Lucaciu. Spectacolul artistic va avea loc începând cu ora 12.00 pe scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie, urmând să cânte artişti şi formaţii de renume precum Mariana Deac, Corul bărbătesc din Finteuşu Mare, Marius Ciprian Pop, Petrică Mureşan, Cristian Pomohaci, Florentina şi Petre Giurgi, Nicolae Mureşan sau Ionela Toma. Înainte cu o oră de focul de artificii programat pentru ora 20.00, va concerta Direcţia 5 pe scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie.

  Având în vedere antecedentele unor directori de instituţii publice, prefectul Eugeniu Avram i-a avertizat că au obligaţia de a participa la acest eveniment, respectiv au obligaţia să respecte şi să afişeze simbolurile naţionale. “1 Decembrie este o zi a noastră, a tuturor, este o zi a demnităţii naţionale, o zi a mândriei naţionale. Reprezentanţii instituţiilor publice au obligaţia de serviciu să participe, din respect faţă de statutul lor de funcţionari publici. Îi rog, de asemenea, să arboreze drapelul naţional şi pe cel al Uniunii Europene. De fapt, ele au obligaţia în permanenţă, numai că cu această ocazie trebuie să aibă grijă specială de starea lor şi să dea respectul cuvenit acestor simboluri. De asemenea, rog agenţii economici să nu ezite să îşi arboreze drapelul naţional la sediile lor sociale. Nu este o manifestare îndreptată împotriva cuiva, este o manifestare pentru a ne afirma demnitatea şi mândria noastră de a fi român”, a declarat prefectul Avram.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că Ziua Naţională este cea mai importantă dată din calendarul sărbătorilor naţionale şi i-a rugat pe toţi sătmărenii să afişeze drapelul naţional. “1 Decembrie este pentru noi, pentru noi toţi trebuie să fie o zi specială. Însemnele naţionale, tricolorul, Imnul de Stat, Ziua Naţională a României trebuie să o avem fiecare dintre noi, fiecare român, în inimă şi în suflet. Este un semnal pe care vrem să îl dăm: îi rugăm pe sătmăreni să arboreze tricolorul la case, în geamuri, la balcoane. Dar, în primul rând, aş vrea să fie în sufletul şi în inima fiecăruia dintre noi”, a precizat Adrian Ştef.

  La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, susţine că Ziua Naţională este o zi sfântă pentru toţi românii, dând asigurări că evenimentul de duminică, 1 Decembrie, va fi unul de excepţie. “Noi, Consiliul Judeţean, împreună cu Primăria Satu Mare, veţi vedea că o să organizăm o zi naţională de excepţie. Sperăm să fie lume cât de multă şi să ne lase vremea. Dar sper ca Dumnezeu să fie român. La mulţi ani!”, a precizat Mircea Govor.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img