More  Satu Mare are ŞOSEA de OCOLIRE. Se INAUGUREAZĂ joi

  - Advertisement -

  firma

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că în cursul zilei de joi se va inaugura noua şosea de ocolire a municipiului Satu Mare, care va prelua traficul greu din zona străzii Bariţiu, urmând să fie deviat pe traseul Lazuri – Dorolţ. În urma acestei decizii se va încheia coşmarul locatarilor străzii Bariţiu, al căror case au fost afectate de traficul greu.

  Reamintim că primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ţinut să someze firmele sătmărene care şi-au mutat sediul social în mediul rural pentru a scăpa de impozitele mai mari să revină asupra deciziei. În caz contrar, acestea vor plăti o taxă specială pentru traficul greu. Mai exact, după deschiderea drumului de ocolire, orientat pe tronsonul ce va fi amenajat pe un drum vicinal paralel cu strada Barițiu, ce va fi inaugurat în în cursul zilei de joi, maşinile de mare tonaj vor avea acces pe străzile din municipiul reşedinţă de judeţ doar în cazul achitării unei taxe speciale.

  Potrivit edilului şef, dacă îşi vor muta sediul social în Satu Mare, firmele vizate vor beneficia de o serie de facilităţi în acest sens. “Eu i-am atenţionat pe cei care sunt agenţi economici şi care au sediul social pe la Turţ, pe nu ştiu pe unde, şi vin şi distrug oraşul că o să aibă o problemă. În momentul în care am dat drumul la centură şi am închis circulaţia în oraş nimeni nu trece fără să plătească. Să fie clar! Ori îşi mută sediul social şi plătesc taxe şi impozite în Satu Mare, şi atunci le acordăm facilităţi, ori care nu vor traversa prin oraş exact cu regimul pe care o să îl aibă alte firme din alte judeţe sau din alte ţări. Şi aşa mi se pare corect. Sunt banii dumneavoastră, ai sătmărenilor în infrastructură. Nu mi se pare corect ca o maşină de 40 de tone să distrugă jumătate de pod şi dumneavoastră să plătiţi reparaţiile. Îi atenţionez încă o dată, a doua oară!”, a declarat în urmă cu o săptămână primarul Dorel Coica.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts