More


  Senatorul Marian moare de grija comisarului şef Berbeceanu

  - Advertisement -

  valer

  Senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer ar face orice pentru a reintra în atenţia opiniei publice. Numai că aceste tentative ajung uneori să frizeze absurdul. Într-o astfel de tentativă penibilă de a reveni în centrul atenţiei, acesta a formulat săptămâna trecută o declaraţie politică prin care cere să i se facă dreptate comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. În pofida aşteptărilor, declaraţia politică ce se dorea de-a dreptul explozivă a avut efectul unui simplu fâs. Doar un site, la care senatorul este abonat, a prezentat “exploziva” declaraţie politică. Demersul senatorului Marian în sprijinul comisarului şef Traian Berbeceanu vine în contextul în care în ultimele şase luni acesta pur şi simplu a împroşcat cu noroi în poliţiştii sătmăreni, acuzându-i de cele mai delirante abuzuri şi acte de corupţie.

  O declaraţie politică fâsâită
  Nemaiştiind ce să facă pentru a reintra în atenţia presei centrale, căci presa locală sătmăreană pur şi simplu îl ignoră, senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer a încercat o nouă diversiune. Acesta a formulat o declaraţie politică prin care cere să i se facă dreptate comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, arestat pentru fapte de corupţie în urmă cu o lună de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor din Serviciul Teritorial Alba Iulia al DIICOT.
  Studiind declaraţia politică se poate constata cu uşurinţă că numitul Marian Valer nu face altceva decât să reia informaţiile apărute în presa centrală pe marginea acestui caz. De asemenea, acesta profită de ocazie pentru a relua teoriile sale conspiraţioniste, avansând ipoteza că Berbeceanu ar fi victima unui complot al unor şefi de la DIICOT, SRI, DGIPI şi MAI. Teoria conspiraţionistă îi este foarte dragă senatorului Marian Valer, care se consideră la rândul său o victimă a tuturor serviciilor secrete naţionale, internaţionale şi chiar intergalactice, fiind filat de elicoptere şi de OZN-uri.
  În pofida aşteptărilor, declaraţia politică ce se dorea de-a dreptul explozivă a avut efectul unui simplu fâs. Doar un singur site de ştiri a preluat declaraţia senatorului Marian. Este vorba de un site care publică toate fâsurile acestuia, nu ştim încă dacă gratuit sau contra cost. În schimb, televiziunile, ziarele serioase şi site-urile de ştiri centrale, care s-au lămurit deja ce hram poartă Marian Valer, pur şi simplu au ignorat demersul senatorului independent şi declarat incompatibil.

  Pentru Berbeceanu mumă, pentru alţii ciumă
  În ultimele luni, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare a fost supusă unui şir lung de atacuri de către senatorul Marian Valer. Acelaşi senator care a sărit acum în apărarea unui alt poliţist, din Alba Iulia, pe care nici măcar nu îl cunoaşte. O parte din atacuri au avut loc prin intermediul fiţuicii clandestine coordonată de controversatul parlamentar. Abuzând de statutul său de senator al României, Marian Valer a început să atace Poliţia sătmăreană prin intermediul interpelărilor şi a declaraţiilor politice. Atacurile sale s-au îndreptat nu numai împotriva conducerii IPJ Satu Mare, ci şi împotriva altor poliţişti, dintre care unii, mai mult sau mai puţin întâmplător, îi cercetează penal pe diverşi apropiaţi ai demnitarului certat cu legea.
  Aceste atacuri nu sunt tocmai dezinteresate, în condiţiile în care numitul Marian Valer a depus în ultimele luni numeroase plângeri penale împotriva adversarilor săi. Probabil că nici el nu le mai ştie numărul. De asemenea, numitul Marian Valer are tot interesul să intimideze Poliţia sătmăreană, întrucât şi pe numele său au fost formulate o serie de plângeri penale. Este grav de tot că nicio instituţie a statului nu se sesizează în privinţa modului în care numitul Marian Valer abuzează de funcţia sa de senator pentru a se folosi de Poliţie în vendetele sale personale, respectiv pentru a-i intimida pe poliţişti să-şi facă datoria în dosarele în care este reclamat penal.

  Un senator tot mai penibil
  Se poate constata că senatorul independent şi declarat incompatibil Marian Valer face eforturi tot mai disperate pentru a reintra în atenţia opiniei publice. Oportunist din fire, acesta încearcă să-şi plieze interpelările şi declaraţiile politice pe teme de interes naţional, cu care n-are nici în clin, nici în mânecă. Suntem curioşi cu ce alte interpelări sau declaraţii politice “explozive” va ieşi la rampă în perioada următoare. Oricum, e clar că nu va reuşi să atragă atenţia opiniei publice şi a presei, în schimb va deveni tot mai penibil. Asta dacă poate deveni mai penibil decât e în prezent.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img