More


  Sindicaliştii din învăţământ strâng semnături pentru grevă generală

  - Advertisement -

  Conducerea filialei Satu Mare a Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ (FSLI) a declanşat un referendum printre membrii de sindicat privind declanşarea grevei generale în data de 9 decembrie. Membrii Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar au fost chestionaţi în legătură cu declanşarea grevei generale, în prezent lucrându-se intens pentru centralizarea datelor. Dacă membrii ambelor sindicate vor opta pentru grevă, este foarte posibil ca în data de 9 decembrie să fie declanşată greva generală.
  Solicitările celor două sindicate sunt aproximativ comune, în principiu vizând creşterea salariilor angajaţilor din sistemul de învăţământ de la 1 ianuarie 2014, acordarea a 6% din PIB pentru educaţie, debirocratizarea sistemului de învăţământ, prin reducerea semnificativă a situaţiilor şi a evidenţelor pe care le întocmesc cadrele didactice precum şi altele.
  Membrii SIP Satu Mare au fost chestionaţi cu privire la formele de protest care urmează a fi organizate, în prezent lucrându-se intens la centralizarea datelor. “Din informaţiile pe care le deţin în prezent, la nivelul judeţului Satu Mare situaţia este pe muchie de cuţit, în sensul că foarte puţini peste 50% dintre membrii de sindicat au optat pentru grevă generală”, a precizat preşedintele SIP Satu Mare şi prim-vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Ioan Drăgan.
  În această perioadă, conducerea FSLI Satu Mare a declanşat, la rândul lor, un referendum printre membrii de sindicat pentru declanşarea grevei generale în data de 9 decembrie. “Colegiul Naţional al Liderilor FSLI, întrunit în data de 20 noiembrie, a hotărât efectuarea unui referendum în rândul membrilor de sindicat afiliaţi pentru declanşarea grevei generale în învăţământ începând cu data de 9 decembrie. Precizăm că, în conformitate cu prevederile legale, pe perioada grevei generale se suspendă drepturile salariale”, se arată într-un comunicat de presă remis de FSLI Satu Mare.
  Profesorii şi angajaţii din sistemul de învăţământ din judeţul Satu Mare nu sunt foarte hotărâţi pentru declanşarea unei greve generale în data de 9 decembrie. Ei ştiu că pe perioada desfăşurării grevei li se suspendă drepturile salariale şi riscă să rămână fără bani tocmai de sărbători, cu atât mai mult cu cât există riscul ca să nu le fie aprobate solicitările. Pot rămâne astfel şi fără bani, şi fără solicitări rezolvate. “Trebuie făcută însă o analiză atentă la oportunitatea declanşării unei greve generale în această perioadă”, a conchis Ioan Drăgan.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img