More


  Teoria care ar putea schimba tot ce ştiam despre apariţia vieţii. A avut Biblia dreptate?

  - Advertisement -

  mvztbzrt

  Cercetătorii americani au emis o teorie despre apariţia vieţii pe Pământ care conţine similarităţi cu variantele din Biblie, Coran sau mitologia greacă, scrie Daily Mail.

  Specialiştii de la Universitatea Cornell din New York susţin că “ţărâna”, adică solul, ar fi “leagănul vieţii pe Pământ”. Concret, solul, care este o combinaţie de minereuri, ar fi funcţionat ca un burete care a absorbit toate chimicalele şi moleculele, de-a lungul a miliarde de ani.

  În timp, compuşii chimici au început să reacţioneze între ei, dând naştere proteinelor, ADN-ului şi, în final, celulelor vii. Teoria cercetătorilor de la Universitatea Cornell a fost publicată în revista Scientific Reports.

  Astfel, se poate spune că savanţii de la Universitatea Cornell susţin ipoteza formulată de mai multe religii privind geneza. Biblia, dar şi legendele greceşti, asiatice şi egiptene susţin că oamenii au fost creaţi din bulgări de pământ, apoi modelaţi sub forma unor statui de lut şi, în cele din urmă, însufleţiţi. De altfel, în Vechiul Testament există o frază celebră care vorbeşte despre acest lucru: “Din ţărână suntem făcuţi, în ţărână ne vom întoarce”.

  Cercetătorii de la Universitatea Cornell îşi bazează, însă, concluzia pe un experiment ştiinţific: ei au reuşit să obţină proteine din hidrogel sintetic, în laborator. Profesorul Dan Luo spune că, foarte probabil, procesul transformării solului în forme de viaţă a avut loc în zonele unde există apă de mare, aceasta formând cu solul compusul numit hidrogel, care absoarbe mai mulţi compuşi chimici.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img