More


  Titus Corlăţean merge la reuniunea şefilor diplomaţiilor din UE

  - Advertisement -

  Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va participa, luni, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre ale UE, care vor evalua stadiul pregătirilor reuniunii la nivel înalt dedicată Parteneriatului Estic, ce se va desfăşura la Vilnius în perioada 28-29 noiembrie 2013. “Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe include subiecte de interes major pentru politica externă a Uniunii Europene. Miniştrii de externe europeni vor evalua stadiul pregătirilor reuniunii la nivel înalt dedicată Parteneriatului Estic, ce se va desfăşura la Vilnius în perioada 28-29 noiembrie 2013, în vederea transmiterii unui mesaj european consistent şi ambiţios faţă de statele partenere. Şefii diplomaţiilor europene vor avea oportunitatea de a analiza evoluţiile recente din Vecinătatea Sudică, cu accent pe situaţia din Siria, Egipt, Libia şi Irak. De asemenea, vor fi abordate şi aspecte privind migraţia în Mediterana, pe fondul fluxului masiv de refugiaţi sirieni în statele vecine”, informează MAE.
  Evoluţiile din Balcanii de Vest, în special Bosnia şi Herzegovina şi Dialogul Belgrad-Priştina, se vor afla, de asemenea, în atenţia demnitarilor europeni. “Totodată, vor fi analizate relaţiile Uniunii cu China, în pregătirea summit-ului UE-China ce se va desfăşura la Beijing în perioada 21-22 noiembrie 2013. În continuarea reuniunii Consiliului Afaceri Externe, Titus Corlăţean va participa la reuniunea comună a miniştrilor de externe cu miniştrii apărării. Agenda acestei reuniuni este dedicată Politicii de Securitate şi Apărare Comune (PSAC), în pregătirea Consiliului European din 19-20 decembrie 2013”, informează MAE.
  De asemenea, ministrul Apărării, Mircea Duşă, va participa, în perioada 18 – 19 noiembrie, la reuniunea Consiliul Afaceri Externe în formatul miniştrilor apărării, la Bruxelles. Reuniunea reprezintă un reper principal în procesul pregătirii Consiliului European din luna decembrie a acestui an. Agenda discuţiilor cuprinde şi teme precum sistemul de apărare cibernetică, intensificarea dezvoltării capabilităţilor dar şi întărirea industriei de apărare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img