More  Unde te poţi caza sub apă, cu peştii

  rlg5ma96

  Un nou hotel sub apă s-a deschis pe Coasta Tanzaniei, în insula Pemba pentru pasionaţii de aventuri inedite şi scufundări în ocean. Cei ce doresc să petreacă o seară în camera de sub apă sunt lăsaţi la hotelul Manta Resort, ce pluteşte în ocean. Invitaţii se pot bronza pe acoperişul hotelului lor privat şi pot lua cina la bordul hotelului, chiar la nivelul apei. Noaptea însă, trebuie să se scufunde pentru a avea acces la cameră, unde pot adormi alături de peşti şi alte vietăţi marine. Apartamentul de sub apă este luminat de spoturi pentru ca cei ce locuiesc acolo să aibă priveliştea Oceanului Indian.

  Parte din experienţă este şi izolarea şi subdezvoltarea zonei ca destinaţie pentru turişti. Cea mai uşoară cale de ajuns în insula Pemba este prin zboruri cu chartere, din Zanzibar. Chiar dacă interesul în regiune creşte  printre scafandrii în căutare de recif nealterat, zona mai are mult până să ajungă pavată cu resorturi şi mulţimi de turişti.

  Apartamentul de sub apă a fost construit de suedezii de la de Genberg Underwater Hotels, care au deschis prima proprietate sub apă într-un lac lângă Stockolm, în anul 2000. Camera se numeşte The Utter Inn şi este situată la trei metri sub apă, conţine un pat dublu şi o masă şi costă 750 de euro pe noapte.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE