More


  Valutiştii, săltaţi cu mascaţii din pieţele sătmărene

  =

  mascati

  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, le-au pus gând rău valutiştilor din pieţele sătmărene. Purtătorii de uniformă au săltat un număr de şapte valutişti, cărora le-au fost confiscaţi banii găsiţi asupra lor, fiind cadorisiţi în schimb cu amenzi substanţiale şi cu câte un dosar penal pe cap. Poliţiştii anunţă noi acţiuni pe această linie, anunţându-se un sfârşit de an destul de anevoios pentru valutiştii care îşi duc viaţa prin pieţele sătmărene.
  Valutiştii din Piaţa de Alimente nr.1 din municipiul Satu Mare au primit joi vizita unui număr important de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare. Vizita nu a fost una de bun augur pentru şapte valutişti, care s-au ales cu dosare penale, amenzi substanţiale şi cu sumele deţinute asupra lor confiscate. “Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Satu Mare au organizat joi, 14 noiembrie, ample acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală. Au fost întocmite şapte dosare penale, aplicate contravenţii în valoare de peste 3.000 de lei şi confiscate sume de bani şi bunuri. S-a acţionat cu precădere în zona Pieţei de Alimente nr. 1 din municipiu, locaţie în care diferite persoane fizice efectuează schimburi ilegale de valută. Au fost conduse la sediul Poliţiei şi anchetate şapte asemenea persoane, pe numele cărora s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.
  Poliţiştii au realizat şi o captură importantă de bani în lei, euro şi lire sterline. “Totodată, în cadrul acestor acţiuni, au fost indisponibilizate sume de bani: 30.000 lei, peste 600 de euro şi 300 lire. Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 12/1990, în cuantum de 3.000 de lei şi au fost confiscate bunuri şi valori ce au depăşit suma de 1.500 lei. Asemenea acţiuni vor continua la Satu Mare, combaterea schimburilor ilegale de valută şi a evaziunii fiscale constituind un obiectiv prioritar pentru poliţiştii de investigare a fraudelor”, se mai arată în sursa citată.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img