More  Viciile zodiei tale – slăbiciunile de care nu ai cum să scapi

  astre

  În natura fiecărui om există o pornire naturală spre rău pe care, de multe ori, o numim dezmăţ, desfrâu sau patimă.

  De fapt, aceste pasiuni cu care trăim şi care, mai devreme sau mai târziu, ne fac rău sunt viciile (slăbiciunea pentru alcool, jocurile de noroc, obsesia pentru bani, etc), iar predispoziţia noastră către ele este garantată şi de semnul zodiacal care ne guvernează viaţa.

  Aşadar, fiecare zodie cu viciiile ei pe care cel mai bine e să ni le asumăm ca să le putem învinge:

  Berbec

  Se spune că patima pentru putere (în viaţa socială, în relaţiile personale sau colegiale, în familie sau doar în relaţia fugitivă cu vânzătorul de la colţ) este cea mai grea povară cu care se naşte nativul din Berbec.

  Cel născut sub acest semn zodiacal crede că are dreptate în orice situaţie şi vede greu posibilitatea ca altcineva să ştie ce e mai bine pentru el, dar şi pentru ceilalţi.

  Dintr-un o altă perspectivă, cei mai mulţi Berbeci sunt predispuşi la  viciul alcoolului, fiind un semn astral de foc atras de tot ce are intensitatea unor grade mari.

  Taur

  În cele mai ascunse tenebre ale sufletului, Taurul îşi pierde minţile atunci când vine vorba de bani şi de confortul pe care aceştia i-l pot oferi.

  Iubirea pentru lux se poate metamorfoza în cel mai mare duşman al acestui semn astral.

  Mai mult, cel născut Taur are un viciu care îi atacă gâtul (de altfel şi cea mai sensibilă parte a corpului său) – patima pentru fumul de ţigară.

  Gemeni

  Deşi aparent pozitivă, nevoia nativului din Gemeni pentru lucruri noi, poate deveni cu uşurinţă un viciu. Iar dintre toate lucrurile noi, se pare că pentru fumat şi alcool are o predispoziţie aparte.

  Pentru că îşi doresc să cunoască din frumuseţea ascunsă a vieţii sau mai bine spus să trăiască senzaţii tari, nativii din Gemeni nu vor fuma şi nici nu vor bea oricum – ei vor încerca mereu un tutun nou, ierburi aromate sau alte şi alte tipuri de alcool, din ce în ce mai extravagante.

  Rac

  Oricât de ciudat ar suna, viciul suprem al Racului nu este nici alcoolul, nici patima pentru bani, ci bârfa sau, ceva mai stilizat spus, nevoia de a povesti despre tot ce îi înconjoară, implicit despre oameni.

  Cel născut sub acest semn astral nu are intenţii rele, nu doreşte răul nimănui, nu iubeşte conflictele, dar se trezeşte vorbind despre ceilalţi, criticându-i dur şi, de cele mai multe ori, gratuit.

  La nivel strict fizic, Racii iubesc mâncărurile grase, exact complet eronat pentru predispoziţia lor de a suferi afecţiuni la nivelul stomacului.

  Leu

  Cred că nici măcar nu mai este o surpriză faptul că Leii sunt dependenţi de “lauda de sine” – viciul care le coordonează viaţa şi pentru care fac compromisuri sau chiar se comportă incorect.

  E viciul lor provenit dintr-o nevoie asiduă de confirmare a calităţilor proprii, din echilibrul pe care îl oferă această formă de putere.

  Dorinţa de a fi în centrul atenţiei poate deveni pentru aceşti nativi povara lor cotidiană.

  Fecioara

  E greu de ales un viciu pentru cei născuţi sub acest semn zodiacal pentru că Fecioarele au tendinţa naturală de a fi foarte disciplinate şi foarte stâpâne pe propria viaţă. Ele au, spre deosebire de toate celelalte zodii, o doză incredibilă de ceea ce numim “stăpânire de sine” sau autocontrol.

  Totuşi, în rarele momente când ies din schema lor prestabilită, Fecioarele tind să iubească alcoolul pentru că e asemenea unui afrodiziac care le ajută să viseze.

  La nivel alimentar, viciul cel mai mare este, fără doar şi poate, iubirea pentru dulciuri.

  Balanţă

  În mod absolut, am putea spune că Balanţele se nasc cu viciul de a se juca cu norocul, propriul noroc, în viaţă, în general. Au în natura lor o predilecţie către ratarea norocului, uneori parcă ducându-se chitiţi spre această formă de eşec.

  De aceea, Balanţele trebuie să fie conştiente şi să îşi controleze paşii aşa încât să evite repetabilitatea acestui „viciu” care la nivel practic se poate transforma cu uşurinţă în patima pentru jocurile de noroc care le pot lua, cu uşurinţă, minţile.

  De asemenea, mai ales femeile acestui semn zodiacal iubesc mâncarea bună şi sunt artiste desăvârşite atunci când gătesc. Dar ele trebuie să se ferească de tendinţa de a mânca prea multă mâncare bună.

  Scorpion

  Pentru că centrul de greutate al zodiei Scorpion este activitatea sexuală, atunci şi viciul lui cel mai mare ţine tot de sex.

  Da, pasiunea sexuală a Scorpionilor se poate transforma în dependenţa lor supremă, în viciul lor care recurge la tot felul de trucuri bizare şi care forţează imaginaţia, fantezia.

  Iar un Scorpion viciat va vrea mereu mai mult şi mai mult…

  Săgetator

  Despre Săgetători se spune că sunt cei mai vicioşi din întreg zodiacul: ar încerca orice, oricând numai să fie nou, să fie special şi din ce în ce mai mult.

  De fapt, problema principală a Săgetătorului este tendinţa de a nu avea simţul măsurii în tot ce face, lui nu-i plac jumătăţile de măsură, pe principiul “totul sau nimic.”

  Acesta este, de fapt, viciul unui Săgetător: dacă bea, bea până îşi atinge limitele (pe care nu le prea are), dacă fumează o face fără discernământ, dacă înşală atunci înşală.

  Capricorn

  Nevoia unui statut social cât mai înalt poate deveni viciul cel mai primejdios al Capricornului, accentuând că nu neapărat banii îl fac să-şi piardă minţile, ci funcţia sau locul pe care îl deţine în societate.

  Atunci, nativul acestei zodii se vede nevoit să încalce anumite principii, ceea ce, la un moment dat, îi face mai mult rău decât bine.

  Vărsător

  Când vine vorba de vicii, Vărsătorii se aseamănă foarte mult cu Gemenii prin prisma iubirii lor pentru tot ce e nou – o băutură nouă, altfel de ţigări, chiar şi cine ştie ce subtanţe noi…

  Vărsătorii iubesc adrenalina şi senzaţionalul, fiind cele două coordonate care îi fac să simtă că trăiesc.

  Acest miraj al noului poate deveni extrem de periculos pentru nativii din Vărsător, de aceea cu cât devin mai conştienţi de el, cu atât îl pot controla mai bine.

  Peşti

  Natura mistică a acestui semn zodiacal îi creează cardul perfect pentru desfăşurarea celui mai mare viciu al său – credinţa în superstiţii.

  Există nativi ai acestei zodii care cheltuiesc averi mergând la ghicitoare sau pe obiecte ce le-ar putea aduce norocul.

  Toate din nevoia Peştilor de a afla ce se întâmplă cu ei, de a şti exact unde se situează pentru a nu fi puşi faţă în faţă cu neprevăzutul care îi înspăimântă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE