Vine ZĂPADA la Satu Mare?zapada

Zona montană va fi sub cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului, de luni dimineaţă, de la ora 4.00, până seara, la ora 22.00, iar în a doua parte a zilei şi Maramureşul, nordul Crişanei şi al Moldovei şi, local, Transilvania, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit atenţionării emise de ANM, în intervalul menţionat în zona montană, iar în a doua parte a zilei de luni şi în Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei şi local în Transilvania, vor predomina ninsorile. În aceste zone cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15 – 20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70 – 80 km/h, la munte şi trecător în nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolită.

ANM a mai emis duminică o informare potrivit căreia vor avea loc ninsori şi intensificări ale vântului, precum şi o răcire accentuată, începând din noaptea de duminică spre luni şi până joi.

În zona noastră, între 25 şi 28 noiembrie, vremea se va răci, scăderea de temperatură fiind şi aici mai importantă în timpul nopţilor. Astfel, mediile maximelor regionale vor scădea de la 3 la 0 grade, iar ale minimelor, de la 4 grade spre -6 grade. După data de 28 noiembrie regimul termic va marca o creştere, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vremea va fi totuşi ceva mai rece decât ar fi normal în aceasta perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 şi 5 grade şi minime usor negative, cele mai mici fiind, în medie, de -4 grade.

Exceptând perioada 26-28 noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză vor cădea temporar precipitaţii, mai ales ninsori, moderate cantitativ în prima zi şi posibil din nou, între 1 şi 3 decembrie, iar în rest, acestea vor fi în general slabe.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts