More  Violenţa domestică, pusă la colţ

  - Advertisement -

  mars

  În cadrul campaniei pentru susţinerea femeilor agresate în familie, organizată de Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare, ieri a avut loc un marş împotriva violenţei domestice la care au participat peste 200 de sătmăreni. Printre cei care au protestat împotriva acestui flagel, care a ajuns la o cotă îngrijorătoare în judeţ, s-au aflat primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul SPAS, Adrian Bălaj, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, Eugenia Ardelean, comisarul Simona Săndulescu din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare sau preşedintele femeilor social-democrate din municipiul Satu Mare, Manuela Rogoz.

  Marşul a început în Pasajul Corneliu Coposu, după care a fost înconjurată Piaţa Libertăţii, iar apoi participanţii s-au întors în Pasajul Corneliu Coposu. Participanţii la marş purtau pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva violenţei domestice precum şi mesaje de încurajare pentru victime să aibă curaj să reclame astfel de acte. Viceprimarul Marcela Papici a declarat că această campanie din care face parte şi marşul de ieri are ca scop conştientizarea atât a populaţiei cât şi a victimelor să raporteze astfel de abuzuri, iar Adrian Bălaj a încurajat victimele violenţei domestice să apeleze la autorităţi afirmând că sunt soluţii pentru stoparea acestui flagel. De asemenea, şi comisarul Simona Săndulescu a încurajat victimele violenţei domestice să se adreseze Poliţiei, iar Eugenia Ardelean a afirmat că şi instituţia pe care o reprezintă luptă împotriva acestui flagel.

  La întoarcerea în Pasajul Coposu, atât participanţii la miting cât şi trecătorii au putut lectura câteva poveşti expuse pe siluetele Martorelor tăcute şi au putut afla informaţii cu privire la serviciile existente în Satu Mare împotriva violenţei domestice şi cum să acţioneze în cazul în care sunt martori sau victime ale violenţei în familie.

  Campania va continua în data de 29 noiembrie în Sala de Conferinţe a Organizaţiei Caritas, de pe str. Luko Bela nr.15, unde se va desfăşura un workshop pentru asistenţii sociali din cadrul instituţiilor şi ONG-urilor din judeţ cu tema “Intervenţii eficiente pentru protejarea victimelor violenţei în familie”, susţinut de psihoterapeutul Sorina Bumbuluţ. De asemenea, în data de 4 decembrie la Penitenciarul Satu Mare va avea loc o acţiune cu un grup de deţinuţi cu scopul conştientizării consecinţelor negative ale violenţei în familie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts