More  Zalăul se pregătește de sărbătorile de iarnă

  - Advertisement -

  Conform Primăriei Zalău, angajații Citadin lucrează intens, în această perioadă, pentru montarea a  1.600 metri liniari de ghirlande, 320 de ţurţuri luminoşi, 125 de perdele luminoase și 12 plase luminoase, pentru a aduce bucurie locuitorilor din municipiu cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Față de anii trecuți când bradul de Crăciun era împodobit pe platoul de marmură, în această iarnă el va fi amplasat în fața fântânii arteziene de la intrarea principală a Parcului Central.

  Iluminatul festiv va fi inaugurat cu ocazia Zilei Naționale, 1 Decembrie, când au loc o serie de evenimente dedicate Unirii, atât pe platoul de marmură, cât și la Casa de Cultură a Sindicatelor.

  Primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu a afirmat că spre deosebire de anul trecut, bradul de Crăciun, sania Moşului şi Omul de Zăpadă vor fi amplasaţi la intrarea în Parcul Central şi nu pe platou, unde va rămâne doar scena Naşterii Mântuitorului. ”S-a luat această decizie pentru că pe platoul din fața Prefecturii Sălaj va avea loc  a doua ediţie a Târgului de Crăciun”.

  Târgul de Crăciun va debuta oficial pe data de 28 noiembrie și până în 31 decembrie, fiind organizat de către Primăria Zalău, în colaborare cu o firmă locală care s-a ocupat şi de organizarea ediţiei din acest an a Zilelor Cetății.

  La fel ca la prima ediție din anul trecut, pe platou vor fi amenajate standuri pentru vânzarea de produse alimentare şi meşteşuguri tradiţionale, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde, vor avea loc concerte de colinde şi un program special pentru copii, dar și un orășel al copiilor.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts