10 postări pe facebook care au dus la concediere

g8mombh7

Dacă ţi s-a urât cu binele sau eşti prea laş ca să-ţi dai demisia de la jobul jalnic pe care îl ai, îţi spunem noi cum să scapi de el.

Dacă ai un cont de facebook, poţi să-ţi găseşti job-ul visurilor – au auzit de astfel de cazuri. Dar poate să ţi-l şi ia, dacă nu eşti prea inteligent şi postezi chestii care o să-l înfurie pe şeful tău. Iată un top al celor care au păţit-o.

1. Doamna profesoară Ashley Payne din Georgia a fost destul de neinspirată să posteze pe pagina de facebook poze cu ea în ipostaze compromiţătoare. Conducerea şcolii a considerat că alcoolul pur şi simplu nu dă bine cu statutul de profesor, aşa că s-au descotorosit de ea fără discuţii. Dacă mai bei din când în când câte-un păhărel, măcar nu o face public, şi-a spus directorul în sinea lui.

2. Nu e întotdeauna indicat să faci haz de necaz, mai ales dacă s-a petrecut o catastrofă de proporţii. O altă doamnă profesoară, de data asta din Pennsylvania, după o zi grea petrecută la muncă, a intrat pe facebook şi a întrebat, aşa, într-o doară, unde poate găsi un criminal plătit care să fie şi discret pe deasupra. Asta după ce cu câteva zile în urmă avusese loc atacul de la Universitatea din Alabama. Nimănui nu i s-a părut amuzant, cu atât mai puţin colegilor ei de breaslă, care au concediat-o urgent. Probabil s-au gândit că în fond, nu poţi să ai încredere în nimeni.

3. Chiar dacă lucrezi într-o pizzerie, trebuie să fii la fel de precaut cu postările de pe facebook ca atunci când ai lucra la ambasadă. Asta o demonstrează Ashley Johnson, o fostă chelneriţă de la Brixx Pizza, care s-a supărat foc pe nişte clienţi ce i-au lăsat un bacşiş aparent prea mic pentru pretenţiile ei. Domnişoara şi-a vărsat amarul pe facebook într-o postare în care i-a jignit pe cei doi clienţi aroganţi, mulţumindu-le ironic pentru că au ales să mănânce la Brixx Pizza. Va trebui să tragă de cei cinci dolari buclucaşi adăugaţi la nota de plată până la următorul job.

4. Nici afinitatea ta pentru stupefiante nu e tocmai o recomandare favorabilă în ochii şefului. Indicat ar fi să o ţii cât mai ascunsă cu putinţă, iar a posta pe facebook că eşti dependent de aşa ceva e ca şi cum ai urla în gura mare la microfon pe un stadion plin de oameni. Diana Kuchler din Wisconsin a făcut asta şi nu a fost deloc bine, pentru că la scurt timp a fost dată afară de la locul de muncă. De unde va mai avea acum bani să-şi procure marfa?

5. Perversul din Bronx, Chadwin Reynolds, profesor de arte de altfel, s-a gândit că o să-şi găsească jumătatea pe facebook. Nu a stat prea mult pe gânduri şi a lăsat nişte comment-uri îndrăzneţe unor studente mai arătoase. În plus, a mărturisit fără ruşine că „nu este ginecolog, dar nu l-ar deranja să se uite înăuntru”. A fost de ajuns pentru a-şi semna sentinţa, căci la scurt timp nu le-a mai văzut pe respectivele studente decât virtual.

6. Invidia te poate duce la sapă de lemn, în special atunci când te macină pe reţelele de socializare. Stephanie Bon a făcut-o de oaie atunci când a postat pe facebook nemulţumirea ei legată de salariul CEO-ului de la firma la care lucra cu puţin timp înainte de postare. Doamna Bon n-a mai rezistat nedreptăţii care i se făcea şi a izbucnit pe pagina de facebook, divulgând diferenţa dintre salariul ei şi al CEO-ului: şapte lire pe oră faţă de 4,000. Îi urăm doamnei Bon ca data viitoare să ţină pentru sine nemulţumirile de acest gen, şapte dolari sunt mai buni decât niciunul.

7. Se poate întâmpla şi pe la case regale. Un gardian de la Buckingham Palace s-a simţit ignorat de către cuplul regal la nunta celor doi, atunci când Kate şi William au trecut pe lângă el fără să-l salute. Aparent, orgoliul i-a fost rănit destul de tare, pentru că a mărturisit întregii comunităţi de pe facebook cum eforturile pe care le face pentru ei nu sunt îndeajuns de însemnate pentru a fi luate în seamă. A folosit cuvinte urâte la adresa prinţesei, ceea ce era uşor de prevăzut că va duce la o concediere. Acum, nici dacă l-ar recunoaşte în mulţime, cuplul regal nu i-ar mai face cu mâna.

8. Să fii barman nu e treabă uşoară, mai ales dacă eşti femeie. Jessica Elizabeth se confrunta noapte de noapte cu neplăcerile pe care le implică acest job. Până într-o zi în care n-a mai rezistat să fie abordată de toţi clienţii libidinoşi de culoare. Despre cei de rasă caucaziană nu a specificat nimic în postarea ei de pe facebook, pentru că domnişoara Elizabeth nu şi-a dat demisia, aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci a adresat cuvinte jignitoare la adresa acelor impertinenţi. Nu se ştie cu exactitate dacă atitudinea ei rasistă sau jignirile au dus către concediere, cert e că de atunci încolo, domnişoara şi-a petrecut nopţile în altă parte.

9. O zi la serviciu poate să fie uneori plictisitoare, mai ales dacă nu prea îţi place ce lucrezi. Lui Kimberly Swann i s-a întâmplat să se plictisească din prima zi de muncă şi n-a rezistat să nu împărtăşască asta cu prietenii ei de pe facebook. Partea proastă e că nu au văzut asta numai ei, ci şi şeful companiei la care tocmai fusese angajată. Partea bună e că abia după trei săptămâni a fost descoperită postarea cu pricina, ceea ce înseamnă că a primit odată cu „adio” un salariu aproape întreg.

10. Se spune că minciuna are picioare scurte. Aparent, nu are picioare deloc atunci când intră în discuţie postările de pe facebook. Kevin Colvin a vrut să îşi amuze prietenii postând o poză cu el în costum de zână  de la o petrecere la care participase, dar a reuşit mai mult decât atât. Nu a mai luat în calcul minciuna pe care i-o îndrugase şefului, cum că nu poate veni la serviciu din cauza unei probleme de familie şi a făcut publică imaginea cu pricina. A ajuns în scurt timp şi la conducere, care nu numai ca l-a concediat, dar a şi trimis întregii redacţii poza caraghioasă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Plan Urbanistic Zonal-Lotizare cu deschidere de strada locuinte familiale

Farcau Adrian Radu, Strango Stelian, Strango Ligia, Dobie Lucian Izachel, Dobie Ana Angela in calitate de titular anunta publicul interesat asupra declasarii etapei de...

OFICIAL. Vămile Petea și Urziceni, DESCHISE pentru NAVETIȘTI. Care sunt CONDIȚIILE

Este oficial. Punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni sunt deschise pentru lucrătorii transfrontalieri, adică pentru navetiști, potrivit ultimei ordonanțe militare prezentate aseară...

ATENȚIE! PROGRAMUL cabinetelor de PEDIATRIE de la Policlinica Veche

În urma reorganizării activității pe unele secții ale SJU Satu Mare, a redistribuirii personalului, în programul cabinetelor de pediatrie din cadrul Ambulatoriului Integrat Satu...

VIDEO – EDITORIAL ÎN EXCLUSIVITATE Jurnal de campanie de pe frontul bătăliei ANTI COVID 19 Episodul 2

Ne aflăm în plină perioadă de pandemie COVID 19, în vreme de mare criză medicală, economică și socială … de ce nu existențială, vremuri...

PREVENȚIE. Termometre cu INFRAROȘU, la intrarea într-o fabrică din Satu Mare. Măsuri SPECIALE

După apariția articolului ALERTĂ! Un posibil FOCAR de infecție cu CORONAVIRUS la Satu Mare. Este vorba despre o FABRICĂ din Gazeta de Nord Vest,...