7 practici ciudate ale strămoşilor noştri

5

Avem impresia falsă că perversitatea este un concept relativ nou, care s-a dezvoltat fără limite în modernitatea prezentă, însă dacă aşezăm în ordine câteva întâmplări din trecut, vom realiza că, de fapt, “a fi perverşi” este o trăsătură de când lumea, că strămoşii noştri erau poate mai perverşi decât suntem declaraţi noi.

Cele 10 exemple care te-ar putea mira:

1. Când au dezgropat oraşul Pompei de sub cenuşa Vezuviului, au fost găsite o mulţime de penisuri, persoane implicate în tot felul de relaţii sexuale (chiar şi cu animale). Întregul oraş părea o petrecere cu scopul de a obţine, prin diferite moduri, o erecţie…

2. Victorienii au părut mereu personalităţi dure, de fier şi la suprafaţă chiar aşa era: o civilizaţie certă, o conduită impecabilă, bune maniere şi cultură. Însă, după ce dădeai la o parte acest praf, descopereai prostituţie pe la toate colţurile, orgii sexuale, homosexualitate, boli cu transmitere sexuală printre clasele cu bani, robie folosită pentru plăceri sexuale, violuri, incest…

În spatele uşilor, toată lumea avea obiceiuri sumbre, chiar şi regina Victoria a fost acuzat de unele dintre aceste practici, ce-i drept încă nedemonstrat.

3. Romanii au inventat concubinajul, viaţa prin bordeluri, prostituţia cu copii. Se spune că Elagabalus (Marcus Aurelius Antoninus Augustus) ajunsese într-un final să se prostitueze prin Palatul Imperial, iar la 18 ani a fost ucis la ordinal bunicii sale.

4. Deja s-a stabilit că mediul antic grecesc nu a fost tocmai cel mai senin, monahal – festivalurile greceşti erau celebre pentru pornografia care le contura imaginea.

De exemplu, în timpul festivalul dedicat zeului Dionysus, un penis uriaş din lemn era târât prin cetate, iar participanţii sfârşeau într-o mare orgie.

5. Marchizul De Sade a promovat toată viaţa sa importanţa plăcerilor trupeşti, “plăcerea mai presus de orice considerente” – a răpit şi a ţinut prizoniere femei pe care le tortura sexual, îşi abuza slujitorii şi a transformat o mare adunare într-o orgie de proporţii din cauza unui afrodisiac pe care l-a oferit invitaţilor.

A făcut chiar şi închisoare pentru toate derapajele sale sexuale…

6. Despre Împăratul Chinei Wen a rămas legenda că ar fi avut, de-a lungul vieţii, 3. 000 de concubine, fiecare dintre ele fiind sastisfăcute în mod regulat.

Mai mult, în programul Împăratului era trecută şi sodomia, iar Împărăteasa avea grijă să existe egalitate între toate femeile puse la dispoziţia împăratului, având chiar şi ea propriul harem.

7. Cu mult înaintea anilor 90, Caligula practica proxenetismul sau cel puţin aşa spuneau duşmanii lui care s-a întâmplat să scrie şi cărţile de istorie.

Aşa că despre Caligula ştim că îşi vindea surorile altor bărbaţi, şi-a transformat palatul într-un fel de bordel, se culca cu orice avea viaţă, arunca spectatori nevinovaţi la lei şi a încercat să-şi facă calul senator şi chiar l-a făcut.

În general, a fost considerat cel mai despotic, cel mai crud conducător care a trăit vreodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...

Piețele agroalimentare mai sigure ca și magazinele! Ce spune ministrul agriculturii despre plafonarea prețurilor la alimente!

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că o eventuală plafonare a preţurilor pe durata stării de urgenţă ar putea avea efecte negative atât asupra...

TRAGEDIE. Mesajul SFÂȘIETOR al fiicei lui Avram Goia, primul sătmărean RĂPUS de CORONAVIRUS

Fiica lui Avram Goia, fost fotbalist al Olimpiei Satu Mare, primul sătmărean răpus de coronavirus este de-a dreptul sfâșietor. Aceasta a lăsat pe contul...

DRAMĂ. PRIMUL sătmărean UCIS de COVID-19. Un fost fotbalist de la OLIMPIA

Primul sătmărean ucisde COVID-19 este un fost fotbalist al echipei Olimpia Satu Mare. Anunțul a fost făcut chiar de cei de la FC Olimpia...