More

    7 practici ciudate ale strămoşilor noştri

    5

    Avem impresia falsă că perversitatea este un concept relativ nou, care s-a dezvoltat fără limite în modernitatea prezentă, însă dacă aşezăm în ordine câteva întâmplări din trecut, vom realiza că, de fapt, “a fi perverşi” este o trăsătură de când lumea, că strămoşii noştri erau poate mai perverşi decât suntem declaraţi noi.

    Cele 10 exemple care te-ar putea mira:

    1. Când au dezgropat oraşul Pompei de sub cenuşa Vezuviului, au fost găsite o mulţime de penisuri, persoane implicate în tot felul de relaţii sexuale (chiar şi cu animale). Întregul oraş părea o petrecere cu scopul de a obţine, prin diferite moduri, o erecţie…

    2. Victorienii au părut mereu personalităţi dure, de fier şi la suprafaţă chiar aşa era: o civilizaţie certă, o conduită impecabilă, bune maniere şi cultură. Însă, după ce dădeai la o parte acest praf, descopereai prostituţie pe la toate colţurile, orgii sexuale, homosexualitate, boli cu transmitere sexuală printre clasele cu bani, robie folosită pentru plăceri sexuale, violuri, incest…

    În spatele uşilor, toată lumea avea obiceiuri sumbre, chiar şi regina Victoria a fost acuzat de unele dintre aceste practici, ce-i drept încă nedemonstrat.

    3. Romanii au inventat concubinajul, viaţa prin bordeluri, prostituţia cu copii. Se spune că Elagabalus (Marcus Aurelius Antoninus Augustus) ajunsese într-un final să se prostitueze prin Palatul Imperial, iar la 18 ani a fost ucis la ordinal bunicii sale.

    4. Deja s-a stabilit că mediul antic grecesc nu a fost tocmai cel mai senin, monahal – festivalurile greceşti erau celebre pentru pornografia care le contura imaginea.

    De exemplu, în timpul festivalul dedicat zeului Dionysus, un penis uriaş din lemn era târât prin cetate, iar participanţii sfârşeau într-o mare orgie.

    5. Marchizul De Sade a promovat toată viaţa sa importanţa plăcerilor trupeşti, “plăcerea mai presus de orice considerente” – a răpit şi a ţinut prizoniere femei pe care le tortura sexual, îşi abuza slujitorii şi a transformat o mare adunare într-o orgie de proporţii din cauza unui afrodisiac pe care l-a oferit invitaţilor.

    A făcut chiar şi închisoare pentru toate derapajele sale sexuale…

    6. Despre Împăratul Chinei Wen a rămas legenda că ar fi avut, de-a lungul vieţii, 3. 000 de concubine, fiecare dintre ele fiind sastisfăcute în mod regulat.

    Mai mult, în programul Împăratului era trecută şi sodomia, iar Împărăteasa avea grijă să existe egalitate între toate femeile puse la dispoziţia împăratului, având chiar şi ea propriul harem.

    7. Cu mult înaintea anilor 90, Caligula practica proxenetismul sau cel puţin aşa spuneau duşmanii lui care s-a întâmplat să scrie şi cărţile de istorie.

    Aşa că despre Caligula ştim că îşi vindea surorile altor bărbaţi, şi-a transformat palatul într-un fel de bordel, se culca cu orice avea viaţă, arunca spectatori nevinovaţi la lei şi a încercat să-şi facă calul senator şi chiar l-a făcut.

    În general, a fost considerat cel mai despotic, cel mai crud conducător care a trăit vreodată.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE