More


  Al doilea atentat în 24 de ore la Volgograd

  =

  3

  UPDATE 9.40. Cel puţin 23 de persoane, inclusiv un copil în vârstă de un an, au fost transportate la spital după atacul cu bombă comis luni dimineaţa împotriva unui troleibuz în oraşul rus Volgograd, au declarat serviciile medicale regionale pentru Itar-Tass, relatează agenţia rusă în pagina electronică.

  Potrivit ultimelor informaţii, cel puţin zece persoane au murit şi alte 23 au fost rănite.

  ŞTIREA INIŢIALĂ.  Zece persoane au murit în urma unei explozii produse luni dimineaţă într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, unde un atentat sinucigaş a provocat moartea a 17 persoane, duminică, au anunţat agenţiile ruse, citate de AFP.

  Comitetul de anchetă, care se ocupă de principalele investigaţii în Rusia, a anunţat imediat deschiderea unei anchete pentru “atentat terorist” şi “trafic de arme”, a anunţat purtătorul de cuvânt al organismului, Vladimir Markin, pentru agenţiile ruse.

  Markin anunţase anterior zece morţi, “potrivit datelor preliminare”, confirmând un bilanţ oferit de reprezentanţii forţelor locale din Volgograd, oraş situat în apropiere de Caucazul rus instabil.

  Zece persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu întocmit de Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Irina Gogoleva, pentru agenţia Interfax.

  Explozia a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României), a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

  Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost total distrus de explozie.

  Duminică, un atentat atribuit unui kamikaze a provocat moartea a 17 persoane în gara aceluiaşi oraş, foarte frecventată la sfârşitul săptămânii, ce a reprezentat începutul sărbătorilor de iarnă pentru numeroşi ruşi.

  Atentatul a intensificat temerile privind securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă organizate în februarie la Soci, staţiune balneară situată la poalele Caucazului.

  Măsurile de securitate au fost consolidate în toate gările şi aeroporturile principale din Rusia, după atentatul de duminică.

  Autorităţile regionale au anunţat că au ridicat nivelul alertei teroristei în regiunea Volgograd pentru următoarele 15 zile.
  Rebeliunea islamistă încearcă să înfiinţeze un stat islamist în Caucazul de Nord, iar liderul său, Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului, a făcut apel, în iulie, într-o înregistrare video la atacuri pentru a împiedica “prin toate mijloacele” desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Soci.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img