More  Andra, Florin Salam și Grasu XXL, cei mai accesați artiști pe YouTube România în 2013

  - Advertisement -

  3

  Andra, Florin Salam și Grasu XXL sunt artiștii cei mai vizualizați de către români în 2013 pe YouTube România, arată o statistică publicată, miercuri, de Google, deținătoarea platformei video.

  Conform datelor oficiale, în cadrul topului muzical al anului, Andra deține supremația cu cele mai multe vizualizări ale clipului ‘Inevitabil va fi bine (Official Video HD)’, urmată de Florin Salam, cu ‘Saint Tropez’, și Grasu XXL feat Ami — Deja Vu (Official Single).

  În același clasament se mai mai regăsesc Shift feat. Marius Moga — ‘Sus pe toc’ (Official Video), Connect-R, cu ‘Dă-te-n dragostea mea’ (Lyric Video), Puya și Don Baxter — ‘Bagă Bani’ (Special Guest Connect-R) (Official Video) și Nicole Cherry — ‘Memories’ (official video).

  La categoria celor mai populare clipuri non-muzicale vizualizate de către români pe prima poziție se clasează Harlem Shake (original army edition), podiumul fiind completat de ‘Școala pentru șoferi jmecheri’ și RObotzi.S04.Ep01.Săgeata. De altfel, serialul creat de CreativeMonkeyz este prezent în șapte dintre primele zece în topul de specialitate.

  Pe de altă parte, canalele la care românii s-au abonat cel mai mult în acest an au fost ‘catmusicoffice’, MediaProMusic, DoZaDeRâs, OkapiSoundOfficial și CreativeMonkeyzArmy.

  Google a anunțat că, în cursul săptămânii viitoare, va da publicității topul celor mai populare căutări pe care românii le-au făcut strict pe motorul de căutare în aceste an și va fi prezentat Zeitgeist 2013.

  La finalul lunii aprilie a acestui an, România a devenit cea de-a 54-a țară din lume care are cunoscuta platformă video YouTube disponibilă în limba națională, ocazie cu care companiile și agențiile locale de publicitate se pot adresa publicului-țintă prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video.

  Începând din 25 aprilie, YouTube România permite creatorilor locali de conținut video să fie mai ușor de descoperit, atât în România, cât și în întreaga lume. De asemenea, companiile locale au posibilitatea de a folosi acest portal ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul destinat.

  De asemenea, muzicieni și compozitori români (reprezentanți ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România — Asociația pentru Drepturi de Autor, UCMR-ADA) și YouTube au anunțat încheierea unui acord de licențiere care permite artiștilor să obțină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe platforma video.

  YouTube este cea mai populară comunitate video online, care permite milioanelor de oameni să descopere, să vizioneze și să distribuie videoclipuri originale. Compania are sediul în San Bruno, California, fiind o subsidiară a Google Inc.

  Proiectul YouTube a fost pus la punct, în 2005, de către trei angajați ai companiei PayPal (Steve Chen, Chad Hurley și Jawed Karim), iar brandul YouTube a fost înregistrat pe data de 14 februarie 2005. În prezent, peste 70% dintre utilizatorii actuali ai programului sunt înregistrați în SUA. Până la ora actuală, YouTube era prezent în 53 de țări și în 61 de limbi.

  Google a achiziționat YouTube în 2006, pentru 1,65 de miliarde de dolari. Grupul nu a anunțat, până în acest moment, profiturile provenite de la acest site, în pofida popularității sale imense.

  Volumul actual al traficului video de pe YouTube este echivalent cu tot traficul de pe toate canalele Internet folosite în anul 2000, iar pentru a realiza atâtea videoclipuri câte au fost descărcate pe acest site, companiile NBC, ABC și CBS ar fi trebuit să lucreze începând din 1948 și până în prezent, relevă statisticile realizate de-a lungul timpului.

  Cea mai populară categorie de programe video încărcate rămâne ‘Muzica’, iar primul video postat pe YouTube era intitulat ‘Ne găsim în Grădina Zoologică’, la 23 aprilie 2005.

  În noiembrie 2010, pe YouTube se încărcau 35 de ore de video/minut, ceea ce corespunde cu 50.400 ore/zi. Toate videoclipurile postate pe YouTube pot fi vizionate în 1.700 de ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts