More  Antonescu: Varianta unei OUG pe TVR este inacceptabilă, mai bine convocăm parlamentarii din nou

  - Advertisement -

  4

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

  Antonescu a susţinut, într-o intervenţie la Realitatea TV, că a avut o discuţie cu Victor Ponta după ceremonia de la Cotroceni care a fost una “foarte scurtă”.

  “I-am spus domnului Ponta că aşa ceva nu se face…că nu mai are rost. I-am spus că televiziunea este în momentul de faţă într-o situaţie critică, că este o instituţie decapitată şi că varianta domniei sale de a da o ordonanţă mâine mi se pare inacceptabilă. Nu putem să mai dăm a nu ştiu câta ordonanţă prin care să modificăm o lege, doar pentru că parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheamă din nou parlamentarii mâine să ne pronunţăm prin vot”, a spus Antonescu.

  Liderul PNL a mai afirmat faptul că premierul Victor Ponta i-ar fi comunicat ministrului de Interne, Radu Stroe, în cursul zilei de luni, de două ori faptul că propunerea PNL pentru şefia TVR este agreată şi va fi susţinută în Parlament.

  Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat “pentru”, iar doi “împotrivă”, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

  Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va permite Birourilor reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să numească o conducere interimară la TVR, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.
  El a arătat că această ordonanţă va permite ca alegerea conducerii interimare să fie realizată de Birourile reunite ale celor două camere din Parlament şi nu de plen.

  “Nu s-a făcut cvorum pentru numirea unui preşedinte-director general interimar la Televiziunea Română. În aceste condiţii, am discutat cu parte dintre colegii mei, miniştri, inclusiv cu noul ministru al Culturii, că tocmai a fost învestit, domnul Ştirbu, şi vreau să spun că, evident, nu putem lăsa Televiziunea Publică, peste două mii de oameni pe activităţi în desfăşurare, într-o stare, aşa, de neclaritate, mai ales că Parlamentul, probabil, nu se va mai întruni prea curând şi vroiam să comunic, o să comunic tuturor, faptul că am identificat împreună o soluţie – sigur, trebuie s-o vedem, s-o discutăm şi cu Ministerul Justiţiei – ca mâine, printr-o ordonanţă de urgenţă, să dăm posibilitatea în Legea de organizare a Televiziunii Publice ca, pe această perioadă de interimat, Bpermanente reunite ale Parlamentului, deci Biroul Senatului şi al Camerei, să numească o conducere interimară, în aşa fel încât Televiziunea şi activitatea de zi cu zi să continue. Mâine, fiind şedinţă de guvern, intenţionăm să adoptăm o asemenea ordonanţă şi, practic, nu plenul, care probabil nu va face cvorum prea curând, ci birourile permanente reunite, Senatul şi Camera, deci cei 12 membri şi preşedinţii să numească o conducere interimară până se strâng plenurile”, a spus Ponta la România TV.

  Premierul a precizat că cine va conduce ca interimar TVR va fi decis de către Birourile Permanente reunite, insistând asupra faptului că, dacă marţi nu a putut fi asigurat cvorumul, probabil în perioada următoare va fi mai dificil de strâns un cvorum, o majoritate în plenurile reunite,dar că Televiziunea nu poate fă lăsată fără niciun fel de conducere, astfel că miercuri, prin această mică “modificare a legii”, pe o perioadă a interimatului va putea fi numită o conducere de către birourile reunite, care se pot strânge mult mai uşor decât plenul din peste 500 de parlamentari.

  Premierul a adăugat a discutat deja pe această temă cu vicepremierul Daniel Chiţoiu, din partea PNL, şi că urmează să discute şi cu ministrul Justiţiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts