More


  Ardudul a cinstit cum se cuvine Ziua Naţională

  - Advertisement -

  Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu mare fast şi în oraşul Ardud. Manifestările prilejuite de aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire au debutat la ora 11.30 în faţa statuii dr. Mircea Augustin. Acolo s-au întâlnit conducerea Primăriei Ardud, consilierii locali, reprezentanţii instituţiilor de învăţământ, cultură, cei ai Poliţiei şi Poliţiei Locale, preoţii din localitate, respectiv o parte dintre cetăţeni. Fanfara condusă de profesorul Mircea Câcu a intonat Imnul de Stat al României şi apoi pe cel al Uniunii Europene. La manifestare au luat cuvântul primarul Ovidiu Duma şi profesorul Estera Hăşmăşan, aceasta din urmă prezentând istoricul Unirii. Apoi preoţii din Ardud au ţinut o slujbă de comemorare, după care s-au depus jerbe de flori la statuia dr. Mircea Augustin.
  De la 12.30, celebrarea Marii Uniri s-a mutat la Baba Novac, localitate aparţinătoare oraşului Ardud. Programul a fost aproape identic cu cel din Ardud. Jerbele de flori au fost depuse la Monumentul lui Baba Novac, după ce au fost intonate Imnul României şi cel al U.E, respectiv s-a oficiat un Te-deum. După ceremonialul oficial şi religios s-a trecut la marcarea celei de-a doua sărbători a zilei de 1 Decembrie pentru localnici, şi anume darea în folosinţă a noului aşezământ cultural din Baba Novac. Aşa cum cere tradiţia românească, preotul Claudiu Seleşi a sfinţit toate încăperile căminului cultural, reabilitat din temelii, iar apoi cetăţenii prezenţi dar şi invitaţii lor au intrat în sala de spectacole a clădirii, unde au asistat la un program cultural-artistic. Petrică Mureşan, Angela Munteanu, Daria Berende, Lucia Sabău, Alina Sabău, Anamaria Florescu, Formaţia Favorit dar şi alţii au urcat pe scena de la Baba Novac, oferindu-le spectatorilor momente memorabile. La Baba Novac a ajuns ieri şi lotul naţional al Italiei la lupte greco-romane, sosit în oraşul Ardud pentru un stagiu de două săptămâni. Cu această ocazie italienii au învăţat să sărbătorească româneşte.
  În final, cei care nu s-au grăbit spre casă au putut degusta din sarmalele sau tortul pregătite special pentru sărbătoarea din Baba Novac.
  Lorena Georgi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img