More


  Atentat terorist în gara din Volgograd, Rusia. Cel mai recent bilanţ: 15 morţi şi 37 de răniţi

  - Advertisement -

  2

  15 persoane au murit într-o explozie produsă duminică dimineaţă (12.45 PM ora locală) într-o gară din oraşul rus Volgograd, situat în sudul ţării, conform comitetului antiterorist. Alte 37 de persoane au fost rănite, conform Itar Tass, care îl citează pe guvernatorul din Volgograd. Bilanţul anterior prezentat de oficialii ruşi preciza că este vorba de doar 10 morţi.

  Serviciile de securitate au precizat că deflagraţia a fost provocată de o bombă purtată de o femeie, fiind vorba despre un nou atentat sinucigaş. Explozia a avut loc în gara Volgograd-1.

  Conform unor surse citate de agenţia rusă Interfax, sinucigaşa a detonat bomba în faţa detectorului de metale de la intrarea din gară. Poliţiştii au reuşit să o oprească pe teroristă înainte să pătrundă pe peroane, în caz contrar numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. Oficialii au mai precizat că explozia a avut loc cu aproximativ 30 de minute înainte ca trenul dinspre Moscova să sosească în gară.

  În luna octombrie, un atentat terorist sinucigaş a avut loc tot în Volgograd. O femeie din republica Daghestan a detonat o bombă într-un autobuz, omorând 6 persoane şi rănind alte 37.

  Autorităţile ruse se aşteaptă ca grupările militante islamiste să intensifice violenţele o dată cu apropierea Jocurilor Olimpice de la Soci, care vor începe pe 7 februarie 2014. În iulie, liderul cecen Doku Umarov a cerut, într-un film postat pe internet, ca militanţii să folosească “forţa maximă” pentru a împiedica Jocurile Olimpice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare