More  Bărbaţii fără job îmbătrânesc mai repede

  - Advertisement -

  6

  Dacă stai fără job mai mult de 2 ani, spun cercetătorii, îmbătrâneşti mai mult decât atunci când mergi la serviciu. Deşi ai crede că stresul de la birou te omoară, bucură-te de el – lipsa lui îţi poate face şi mai rău.

  Nu o spunem noi, ci cercetotorii britanici (cum altfel de la Universitatea din Londra, care au făcut echipă cu cei de la Universitatea din Oulu, Finlanda. Studiul lor spune că bărbaţii care sunt şomeri timp de doi ani suferă anumite modificări ale ADN-ului, mai precis îmbătrânesc mai repede.

  Ei au studiat telomerele, adică materia primă în procesul de rejuvenare. Se pare că telomerele celor care nu au un job sunt mai scurte decât cele ale bărbaţilor cu un job stabil, ceea ce se traduce printr-o îmbătrânire mai rapidă. În afară de asta, sunt mai predispuşi la diabet sau boli de inimă.

  Desigur, dacă a nu avea un job nu te îngrijorează deloc, este lesne de înţeles că vei fii sănătos. Practic, studiul se referă la modul în care stresul ne afectează procesul de îmbătrânire. Iar expresia “mi-a scos peri albi” începe să capete sens…  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts