More  Băsescu şi PDL duc campanie mincinoasă care îl vizează pe Ponta

  - Advertisement -

  zgonea

  Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, afirmă, duminică, pe Facebook, că Traian Băsescu şi PDL duc o campanie mincinoasă, care îl vizează pe premierul Victor Ponta, el precizând şi că liderul grupului PDL, Mircea Toader, ştia de introducerea pe ordinea de zi a Camerei a modificărilor la Codul Penal. “Constat faptul că PDL şi Traian Băsescu mint şi dezinformează. Acesta este adevăratul atac la statul de drept. Va trebui să luptăm împotriva acestor lucruri care ne fac rău nouă, tuturor românilor. Ştiu că nu am încălcat legea şi că toate demersurile din Parlament pe care le-am făcut au fost corecte. Constat că această campanie mincinoasă vizează USL şi îl vizează personal pe premierul României care nu are nicio legătură cu lucrurile care s-au petrecut în Parlament”, a scris Zgonea pe contul său de socializare. El îşi propune, totodată, să dea o serie de răspunsuri la “minciunile” pe care le-a văzut în ultimul timp legate de modificarea Codului Penal, arătând că le va răspunde pe rând.

  Astfel, într-o postare ulterioară, intitulată “minciuna 1 a lui Băsescu”, Zgonea afirmă faptul că toţi liderii grupurilor parlamentare, inclusiv cel al PDL, Mircea Toader, ştiau ce legi au introdus pe ordinea de zi, inclusiv de modificările la Codul penal şi nu au avut nicio obiecţie. Zgonea ataşează, ca dovadă a faptului că nu au avut obiecţii parlamentarii PDL, stenogramele şedinţelor BP şi de plen de luni. “În stenograma şedinţei Biroului Permanent de luni, 9 decembrie 2013, Florin Pâslaru din partea grupului PSD solicită introducerea pe ordinea de zi a plenului unele proiecte de acte normative, unele sub rezervă primirii rapoartelor din partea comisiilor. Aceste acte normative sunt: Parteneriatul Public Privat, OUG 88/2013 şi alte acte normative pe care le puteţi vedea în stenograma de mai jos. Toţi cei prezenţi, aşa cum arată şi stenograma, au fost de acord”, precizează Zgonea.

  El a menţionat că este clar, în stenogramă, faptul că a două zi dimineaţă toţi liderii de grupuri parlamentare se întâlneau la el în birou pentru a discuta ordinea de zi. “În cursul serii de luni, Comisia Juridică a aprobat rapoartele la care se referă şi domnul Toader, liderul grupului PDL. Aş vrea să fac o menţiune aici. Comisia Juridică şi alte Comisii care au foarte multe legi pentru care trebuie să producă rapoarte, lucrează de foarte multe ori până târziu seară. De exemplu, la Comisia pentru Agricultură din aceeaşi seară de luni, deputaţii au stat până foarte târziu”, a afirmat Zgonea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts