More  Ce a GASIT in Marea Neagra omul care a descoperit Titanicul

  lb5ko6gh
  Robert Ballard e unul dintre cei mai cunoscuti exploratori ai lumii, fiind recunoscut poate in primul rand drept omul care a gasit Titanicul. Acum, ambitiile sale se leaga de legendara Arca a lui Noe.

  Intr-un interviu acordat pentru ABC, arheologul a vorbit despre descoperirile facute in Turcia unde a cautat o civilizatie disparuta sub un potop antic, scrie stirileprotv.ro

  “Am mers acolo in cautarea potopului”, a povestit Ballard. “Nu doar o mare care a crescut usor, ci un potop care a ramas si care a inundat complet o regiune”.

  Multi au sustinut de-a lungul timpului ca au descoperit dovezi ca Arca lui Noe a existat. Nava uriasa, pe care Noe ar fi umplut-o cu doua animale din fiecare specie pentru a putea repopula Pamantul, n-a fost niciodata gasita.

  In anii 90, geologii William Ryan si Walter Pitman au strans dovezi ca un potop a avut loc in Orientul Mijlociu acum 7.500 de ani.

  Teoria spune ca Marea Mediterana a trecut prin stramtoarea Bosfor si a inundat coasta initiala a Marii Negre cu o forta de 200 de ori mai mare decat Cascada Niagara.

  De 10 ani, Ballard analizeaza aceasta teorie, reusind in 1999 sa gaseasca un litoral scufundat. Nu era insa convins ca la mijloc ar fi potopul biblic. Acum un an, echipa sa a gasit o ambarcatiune si un membru al echipajului in Marea Neagra.

  Ballard foloseste acum toata tehnologia de care dispune pentru a se intoarce cu 12.000 de ani in urma intr-o perioada in care Pamantul era acoperit de gheata.

  Convins ca a descoperit Potopul Biblic, Ballard isi continua investigatia, sperand sa gaseasca in acelasi timp si dovezi legate de Arca lui Noe.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE