More

    Cele mai tari momente din muzica in 2013

    2

    Anul acesta a fost plin de surprize in industria muzicala, de la Miley Cyrus care a socat pe scena, pana la intoarcerea super producatorilor Timbaland si Pharrell Williams. Nu putem uita nici de revenirea de succes a lui Justin Timberlake, care a adus inapoi muzica pop.

    La final de an facem o trecere in revista a celor mai importante momente muzicale ale 2013. Nu le punem int-o ordine anume, alegeti voi care ar putea fi ordinea lor valorica.

    1. Justin Timberlake s-a intors in muzica la inceputul lui 2013. Revenirea lui a fost o surpriza pentru intreaga industrie, pentru ca a artistul nu a facut nici un fel de anunt in acest sens. Pe langa toate astea, vanzarile The 20/20 Experience sunt in continuare pe primul loc, cu aproape un milion de copii, semn ca lumea astepta genul de muzica pe care Timberlake a oferit-o. Ne-a dat inapoi muzica pop de calitate un sound de big band si teme sensibile, fara prea multe beaturi dance.

     2. Odata cu JT s-a intors si super producatorul Timbaland,cel care a avut super succes cu Timberlake in anii 2000. Timbo s-a impacat si cu Jay Z, asa ca apare si pe cel mai nou album al rapperului, iar pentru anul viitor planuieste si propriul sau disc, de aceea a venit cu un nou single.

    3. Jay Z a facut o super miscare de marketing vanzand un milion de copii ale albumului Magna Carta Holy Grail producatorului de telefoane mobile Samsung. A fost un prim parteneriat de acest gen, care i-a adus si o multime de bani in buzunar. In plus, el a fost si primul artist care sa isi urce clipul pe Facebook, in loc de o lansare pe Youtube sau Vevo, asa cum se procedeaza in general.

    4. Robin Thicke a reusit sa obtina aprecierea si dezaprobarea intregii lumi in acelasi timp. Cantaretul a bifat unul dintre cele mai mari hituri ale anului multumita lui Pharrell. Blurred Lines reprezinta un succes fara precedent pentru cantaretul R&B, piesa sa stand timp de 11 saptamani in varful topului Billboard. Evident, au aparut imediat si comentariile despre cum piesa respectiva face din femeie un obiect, iar Thicke a primit titlul de sexistul anului, in ciuda faptului ca el a incercat sa isi apere piesa, spunand ca afirma fix contrariul. Muzica de acest gen s-a intors la varf, insa a reusit sa fie si dezaprobat dupa ce Miley Cyrus s-a apucat sa faca twerking in timpul showului de la MTV VMA.

     5. Beyonce, in stilul familiei Carter, a rescris regulile jocului si a lansat un album fara nici un fel de promo sau anunt prealabil. Dupa ce a tinut intreaga industrie si fanii in sah si asteptare un an intreg, Bey a “trantit” albumul pt iTunes impreuna cu 17 videoclipuri si a reusit sa obtina si un record de descarcari. In doar cateva ore a vandut aproape 100 de mii de copii ale albumului Beyonce, iar intregul aparat din industria muzicala nu a putut sa se supuna: bow down bitches. Nu mai punem la socoteala turneul Mrs. Carter World Tour, care a dus-o in topul incasarilor pe anul acesta, prezenta la SuperBowl, inca un premiu Grammy si cantatul imnului la investirea presedintului Obama, cu tot cu controversa legata de playback. 

    6. Britney Spears a facut si ea o msicare interesanta prin showurile pe care le va sustine timp de doi ani la Las Vegas. Capitala jocurilor de noroc este recunoscuta pentru showurile de amploare pe care le ofera unor artisti uriasi ca Elton John, Celine Dion sau Cher, pe sume foarte mari si pe o durata lunga de timp. Este pentru prima oara cand un artist tanar vine cu o asemenea idee si cu 50 de showuri programate pentru o perioada de doi ani, inclusiv unul in seara de Anul Nou. Asa ca Britney s-a concentrat mai putin pe promovarea noului sau album de studio, Britney Jean, si mai mult pe repetitiile pentru showurile de la Vegas, care deja vand foarte bine.

    7. Miley Cyrus a creat o multime de controverse anul acesta anuntand ca a crescut si ca vrea sa fie luata in serios si sa se detaseze de imaginea de Hannah Montana. Si ce modalitatea mai buna decat sa se dezbrace in pictorialele mai multor reviste, sa se apuce sa danseze provocator, sa vorbeasca despre consumul de “molly” si trasul de linii. In plus, s-a asociat cu zona de rap si muzica “de culoare” asa ca a inclus twerkingul pe lista ei de momente soc si colaborarile cu mai multi oameni din rap. A reusit sa mai provoace un scandal intreg la MTV VMA cand s-a frecat de Robin Thicke si a folosit un foam finger pentru o multime de miscari indecente, numai pentru a soca din nou la MTV EMA cand si-a aprins un joint pe scena.

     8. Baauer continua seria de piese care ajung in Hot 100 datorita videoclipurilor virale. Dupa ce a starnit o adevarata frenezie pe Youtube, producatorul a mers pe traditia inceputa de Gangnam Style si a urcat pe primul loc in Billboard prin numarul urias de vizualizari pe care le-a strans clipul oficial si cele care au utilizat pies. Harlem Shake a fost viralul anului 2013, urmat indeaproape de finlandezul Ylvis si al sau The Fox. Nici Kanye West nu a stat prea departe, ajungand din nou in clasament datorita unui clip despre care puteti citi mai multe aici.

    In lista noastra il mai putem include si pe Justin Bieber, care ameninta ca se retrage din muzica din cauza presei, dupa ce anul acesta a reusit sa stabileasca un record in BIllboard, fiind primul artist sub 19 ani care sa aiba 5 albume consecutive pe prima pozitie. O luam in considerare si pe Lorde, care a venit ca o surpriza pentru intreaga lume muzicala, iar noul val de artisti suna foarte promitator. Anul a avut parte si de alte cateva momente controversate despre care puteti citi mai multe aici.

    Pentru voi care sunt cele mai tari momente muzicale din 2013? Ce ati mai fi inclus in top?

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE