Comisia parlamentară din Senat analizează cu uşile închise creditul lui Băsescu

3

Comisia senatorială care investighează în ce ccondiţii i-a acordat CEC creditul excepţional de 1 milion de euro Ioanei Băsescu, pentru terenul din Călăraşi, lucrează de astăzi, însă cu uşile închise.

Secretizarea discuţiilor a fost justificată, pe holuri, de senatori cu argumentul că au de analizat documente primite de la CEC, legate de toate creditele acordate peste limita politicii băncii, acte care sunt confidenţiale. În şedinţă însă, la momentul supunerii la vot a audierilor cu uşile închise, s-a mimat transparenţa.

“Aş propune ca şedinţa în care vom audia pe cei trei invitaţi să fie făcută între noi, cu uşile închise. Oricare dintre membrii comisiei şi invitaţii pot să răspundă la întrebările  mass-media înainte sau după audiere. Lucrările comisiei pot fi urmărite pe site-ul Senatului, dacă este posibil. Lucrările sunt stenografiate şi la final, după raport, pot fi consultate”, a anunţat imperturbabil preşedintele Comisiei, Cosmin Nicula, în timp ce jurnaliştii vociferau că şedinţa nu se poate transmite pe site, neexistând nici măcar o cameră video în sală.

Primii care vor fi audiaţi astăzi, la secret, sunt preşedintele CEC, Radu Gheţea, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

Oficial, comisia analizează “activitatea managerială a CEC”. Legătura dintre înfiinţarea Comsiei speciale din Senat, în subordinea Comisiei pentru buget finanţe, şi creditul luat de la CEC de Ioana Băsescu a fost admisă, însă, voalat, din start de către Nicula. “Vrem să vedem dacă s-au respectat regulile urmare a ultimelor evenimente pe care le-am văzut cu toţii pe posturile de televiziune”, a justificat senatorul PSD activitatea comisiei, extinzându-o şi spre verificarea altor credite acordate prin excepţie de la politica generală a băncii.

La prima şedinţă a Comsiei care va trebui să finalizeze raportul până pe18 decembrie participă 8 din cei 11 membri, lipsind doar PDL-iştii şi reprezentatul PPDD.

Discuţiile cu cei trei invitaţi la audieri pornesc de la un raport de activitate primit de la CEC şi o analiză de la BNR asupra condiţiilor de acordate a creditelor de către banca de stat.

1 COMMENT

  1. Comisia asta se va alege cu raspunsuri in ''coada de peste'' daca Vasilescu , ala care e mare consilier si mana dreapta a d-lui isarescu cu care se mai stege la c..u. r., ss- pronuntat deja ca e in regula !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...

Legea a TRECUT de Parlament! Plata facturilor la apă, energie, gaze, gunoi, cablu, internet se SUSPENDĂ TREI LUNI!!!

  Facturile la apă, energie, gaze, gunoi, cablu, internet se suspendă 3 luni. Legea amânării plății a trecut de Parlament. Camera Deputaților a adoptat vineri, în...

Miza pe SĂNĂTATE! Cultura de la Consiliul județean intră în ȘOMAJ TEHNIC!

  Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare își întrerup activitatea, iar contractele de muncă ale angajaților se suspendă pe perioada stării de...