More


  Consumati muraturi conservate in sare. Ajuta la cresterea imunitatii

  =

  7

  In procesul de fermentatie se nasc bacterii care, impreuna cu flora din organism, cresc imunitarea.

  Conservati in sare orice fel de leguma, in functie de preferinte. In muraturi se produce acid lactic, aceeasi substanta benefica din lactatele fermentate.

  Iar in varza murata vitamina C se pastreaza in proportie de 90%.

  O lingura de sare la un litru de apa rece adaugat peste legume. Iata reteta simpla de muraturi. Nu utilizati apa fierbinte pentru ca distruge vitaminele din legume. Astfel, in cateva saptamani, rezulta un produs perfect.

  Spre exemplu, scad riscul reactiilor alergice si simultan cresc imunitatea fata de infectiile de sezon. Iar varza murata are efecte anti-cancerigene deoarece reducere inflamatia din organism.

  Muraturile conservate in sare sunt contraindicate in boli cronice de rinichi, in hipertensiune sau insuficienta cardiaca. Si trebuie consumate cu moderatie in diabet. Dar orice om sanatos poate si trebuie sa le consume in sezonul rece.

  Indiferent de legumele pe care le puneti la murat, evitati in conservare zaharul si otetul.

  Muraturile se consuma langa leguminoase, cartofi sau carne. Varza murata spre exemplu contracareaza efectele nocive ale carnii rosii.

  Substantele active din aceasta legume, chiar murata, participa la procesul de detoxifiere care se realizeaza permanent la nivelul ficatului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img