More  Contrabanda peste fâşie s-a mutat în Oaş

  - Advertisement -

  tigari

  Contrabandiştii de ţigări ucrainene au abandonat acţiunile peste fâşia verde prin zona de competenţă a Sectoarelor PF Halmeu şi Tarna Mare, mutându-se înspre Negreşti Oaş. Profitând de terenul accidentat, contrabandiştii preferă să acţioneze în special în apropierea localităţii Cămârzana. Capturile realizate de poliţiştii de frontieră în ultimele cinci luni confirmă din plin fenomenul. Au fost prinse în flagrant patru grupări, care au încercat să introducă în ţară peste 223.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproape două milioane de lei.

  Contrabandişti prinşi cu focuri de armă
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş au descoperit şi confiscat la mijlocul lunii noiembrie aproximativ 10.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 94.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. O patrulă a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Astfel au fost reţinute patru persoane, trei cetăţeni români şi un cetăţean ucrainean. La faţa locului au fost descoperite 21 de colete ce conţineau 10.428 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 94.000 lei. Totodată, autorităţile ucrainene au comunicat că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean şi cinci colete cu ţigări din acelaşi lot.

  Captură impresionantă de Jin Ling
  La sfârşitul lunii octombrie, lucrătorii SPF Negreşti Oaş au prins trei contrabandişti, care au introdus în ţară 60.000 de pachete de ţigări ucrainene. Lucrătorii PF au observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Cămărzana, transportând în spate colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite. Întrucât persoanele în cauză au ignorat somaţiile verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a trei persoane, un cetăţean ucrainean şi doi români, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 120 colete ambalate în folie de culoare neagră. În urma inventarierii, s-a stabilit că cele 120 colete conţin 60.000 pachete ţigări marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 534.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

  Contrabandişti scăpaţi, ţigări confiscate
  Poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş au avut o captură de 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă în primele zile ale lunii octombrie. O patrulă aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Cămârzana. Imediat, lucrătorii PF au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză. Întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale şi, profitând de întuneric şi de terenul accidentat – împădurit, au reuşit să fugă. La faţa locului au fost descoperite 30 de colete ce conţineau cantitatea de 15.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 134.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

  Ţigări confiscate de peste un milion de lei
  La sfârşitul lunii august, poliţiştii de frontieră din Negreşti-Oaş au reţinut şase ucraineni şi au confiscat aproximativ 138.000 pachete ţigări, în valoare de peste 270.000 de euro. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare şi au tras şapte focuri în plan vertical. Un grup care transporta colete voluminoase, peste frontiera de stat, din Ucraina în România, deplasându-se pe direcţia localităţii Cămârzana, a fost depistat de poliţiştii de frontieră. Bărbaţii au abandonat coletele şi au luat-o la fugă, în direcţii diferite. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani. Au fost descoperite 276 de baxuri cu ţigări Jin Ling, adică 137.990 pachete cu ţigări în valoare de 1.225.000 lei. Au fost anunţate despre activitatea infracţională şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului, care ulterior au informat partea română că au reţinut pe teritoriul lor, pe aceeaşi direcţie, doi cetăţeni ucraineni şi au descoperit 9.750 pachete ţigări de aceeaşi marcă.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts